Опера об’єднала вікіпедистів

21 жовтня у Львові відбулася зустріч за участі вікіпедистів A1Юрій БулкаEnn7NatkОлег-літред. Приводом для зустрічі стала презентація опери «Сокіл» у Львівській консерваторії.

Андрій Бондаренко, член Правління «Вікімедіа Україна» відомий як користувач A1, розповів студентам хорової та композиторської кафедр  про оперу «Сокіл», традицію оперних перекладів і важливість видання перекладів українською мовою, що є метою проекту «Світова класика українською». У виконанні А1 прозвучала увертюра до цієї опери.

Користувач Юрій Булка, котрий був організатором зустрічі, також виступив перед студентами із доповіддю, присвячену порівняльній характеристиці корифеїв української музики в українській вікіпедії та польської — в польській, яка поки що виглядає не на нашу користь, і закликав львівських студентів виправити ситуацію.

Бібліотеці консерваторії були подаровані два примірники видання «Сокола». Лібрето опери в перекладі українською Максима Стріхи на умовах вільної ліцензії CC BY-SA та клавір опери видані за кошти і за організаційної підтримки ГО «Вікімедіа Україна»

Вікіпедистка Enn7 відкрила вікіпедистові А1 унікальне кафе-ресторан «Криївка», що знаходиться неподалік Ратуші. Виникла ідея коли-небудь провести вікізустріч там.

Третій етап зустрічі, в якому взяли участь лише чоловіки, відбувся завдяки гостинному запрошенню вікіпедиста Олег-літред. Згадували, зокрема, знаних, високоосвічених і поважних людей, що не шкодують свій час для такого проекту як Вікіпедія, і шкодували, що їх поки небагато.

Публікацію підготовлено на основі матеріалів:

Див. також:

About Юрій Пероганич

1961 року народження, громадський діяч в ІТ, освіті, культурі https://fb.com/perohanych, +380 67 505 1201
Опубліковано у Поточні події | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

5 Responses to Опера об’єднала вікіпедистів

  1. Засмучений цим провідомленням. Я планував помістити серйозний звіт із Дрогобича з фотографіями безпосередньо з презентації, як тільки мені їх надішлють, а замість цього в блозі з’явився майже копіпейст зі сторінки вікізустрічей. Тепер мені навіть незручно буде давати посилання на блог Дрогобицьким колегам. Я дуже засмучений. Яко є можливість, видаліть цей пост взагалі, а я напишу нормальний.

    Подобається

  2. nickispeaki коментує:

    Чекаю Дрогобич! 😉

    Подобається

Залишити коментар