Українська Вікіпедія проводить конкурс біологічних статей

З першого вересня по п’ятнадцяте жовтня в українській Вікіпедії відбувається конкурс біологічних статей WikiBioContest-2013, який проводять фірма PROXEN та ГО «Вікімедіа Україна».

Взяти участь у конкурсі і виграти коштовні призи може будь-який користувач української Вікіпедії. Конкурс проводиться окремо в двох категоріях:

  • біохімія, фізіологія, генетика, молекулярна біологія;
  • ботаніка, зоологія, екологія, палеонтологія.
Першочергова увага буде приділятись якісним показникам статей, значна увага приділятиметься покращенню наявних статей. 
Членами  журі конкурсу є науковці в галузі біологічних дисциплін, Як зауважив член журі конкурсу, кандидат біологічних наук Андрій Заморока, метою конкурсу WikiBioContest-2013 є підвищення якості статей з біологічної тематики, оскільки дуже багато з них мають вигляд початкових шаблонів без наповнення:
Сьогодні, коли біологія і дотичні до неї дисципліни є найбільш динамічними і передовими науками, і як би то пафосно не звучало, – розширюють горизонти перед людською цивілізацією, українське суспільство, у абсолютній більшості, залишається індиферентним до світових трендів. Зрештою, то відбивається і на таких проектах як наш національний розділ Вікіпедії – із 181925-ти її користувачів лише 51 бере участь у проекті “Біологія”… І це у величезній країні, де університети щорічно випускають тисячі біологів…
Іншою метою  конкурсу є залучення до Вікіпедії нових редакторів, в тому числі студентів біологічних спеціальностей. А. Заморока додає:
У цьому плані, будь-хто із користувачів, вибравши тему, яка йому до вподоби, може всеосяжно доповнити статтю, що вже існує, і висунути її на змагання. Більше того, кількість таких публікацій не є лімітована!
Голова Правління Вікімедіа Україна Анатолій Луцюк зазначив:

Біологічна тематика в українській Вікіпедії активно розвивається. Серед українських вікіпедистів близько 10 кандидатів біологічних наук, працює проект «Біологія». У 2011 році проводився місячник із написання біологічних статей, в рамках якого було написано і покращено близько 500 статей. В середньому учасники проекту створюють близько 200-300 статей на місяць з біологічної тематики, серед яких більше 80-ти отримали відзнаку «Добра стаття» або «Вибрана стаття» Сподіваюсь, що започаткований конкурс дасть новий імпульс розвитку біологічної тематики та допоможе залучити нових авторів.

Кожен учасник може виставити на конкурс довільну кількість статей в період з першого вересня по сьоме жовтня; з восьмого по п’ятнадцяте жовтня журі визначатиме переможців.  При оцінюванні конкурсних робіт буде братися до уваги повнота висвітлення теми, сучасність наведеної інформації та оригінальність статті. Докладніше з умовами цього конкурсу можна ознайомитись на сторінці у Вікіпедії.

Долучайтеся!

Опубліковано у Конкурси | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

2 Responses to Українська Вікіпедія проводить конкурс біологічних статей

  1. Shao коментує:

    Я б запропонував дати посилання на сайт PROXEN з його назви, а сам текст посилання прибрати. Так, як це зроблено у випадку із сторінкою конкурсу на Вікі.

    Подобається

  2. Відкорегував.

    Подобається

Залишити коментар