Відвідуваність української Вікіпедії

Джерело для побудови графіка: http://stats.wikimedia.org/EN/TablesPageViewsMonthlyOriginalCombined.htm

Файл для побудови графіка pageviewsmonthly1

За підсумками грудня 2013 за відвідуваністю українська Вікіпедія на 19 місці в світі. Детальніше на сторінці http://uk.wikipedia.org/wiki/Користувач:Perohanych/Перегони

Протягом 2013 середня відвідуваність становила 75 млн. сторінок на місяць.

Відвідуваність російської Вікіпедії у грудні 2013 до грудня 2012 впала на 4 відсотки. Тому зростання української на 4 відсотки — дуже добрий показник!

About Юрій Пероганич

1961 року народження, громадський діяч в ІТ, освіті, культурі https://fb.com/perohanych, +380 67 505 1201
Опубліковано у Статистика | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

9 Responses to Відвідуваність української Вікіпедії

  1. Reader2014 коментує:

    Очень важная тема и интересный график, спасибо.

    Я помню, читал недавно в новостях, что украинская Википедия чуть ли не на первом месте по темпам росту в мире, но вот по графику рост на глаз так 3-5%. Это из-за нового алгоритма, то есть на Википедию ходило куча роботов, а теперь их отбросили, или из-за чего-то другого?

    Подобається

  2. Юрій Пероганич коментує:

    Дійсно була першою серед найбільших вікіпедій протягом півроку. Проте таке становище не могло бути вічним. До того ж, схоже є завищеними показники кінця минулого року, адже перерахунок за новим алгоритмом був проведени

    Подобається

  3. Юрій Пероганич коментує:

    Була першою за темпами зростання популярности серед найбільших Вікіпедій протягом півроку. Проте таке становище не могло бути вічним. До того ж, схоже є завищеними показники кінця минулого року, адже перерахунок за новим алгоритмом був проведений лише починаючи з серпня 2013.

    Подобається

    • Микола Козленко коментує:

      Пане Юрію, ви неправильно тракутували той коментар. Насправді він стосується того, що з серпня запровадили новий алгоритм, який помилково враховував ботів, через що в нас з’явилася цифра у 100 мільйонів. У грудні це було виправлено, тобто боти враховувалися лише в звітах, опублікованих у серпні-листопаді. Тобто зараз на графіку боти повністю відсутні, суперзростання припинилося природним шляхом.

      Подобається

      • Микола Козленко коментує:

        Пане Юрію, будь ласка, приберіть “Дані з серпня 2013 пораховані за новим алгоритмом, який відкидає значне число відвідувань, зроблених не людьми, а автоматичними програмами.” – це неправильний переклад, і, як я зазначив вище, ця зміна алгоритму ніяк не впливає на графік

        Подобається

      • Юрій Пероганич коментує:

        Прибрав. Однак питання залишається, чому з перших місць за зростанням темпів відвідуваності всередині року скотилися на останні в кінці? Не виключаю, що дані кінця 2012 були також завищеними.

        Подобається

      • Микола Козленко коментує:

        Однією з причин може бути сповільнення динаміки проникнення Інтернету в Україні: ріст за 2012 і 2013 роки разом узяті був удвічі повільнішим за окремий лише 2011: http://zik.ua/ua/news/2013/11/01/ukraina__33_u_sviti_za_kilkistyu_internetkorystuvachiv_437688 . Іншою може бути перенесення інтервікі на Вікідані, через що до нас стали рідше заходити інтервікі-боти, іншомовні користувачі тощо, але це має більший вплив на динаміку редагувань, ніж переглядів. Можливо, є й інші фактори, але принаймні стрімкого зростання проникнення Інтернету в Україні зараз немає.

        Подобається

  4. до речі я трохи не зрозумів. Я бачу аномальне зниження відвідуваності з липня по серпень. Це пов’язано зі зміною алгоритму підрахунку, чи таки реально був спад?

    Подобається

Залишити коментар