Українська Вікіпедія досягнула позначки у півмільйона статей

Вікіпедія 500 тисяч«Електронний газ» — стаття з такою назвою стала 500-тисячною статтею української Вікіпедії (пізніше стаття була перейменована на «Модель вільних електронів»). Започаткував ювілейну статтю користувач Звірі о 13:41 12 травня. Позначка у півмільйона статей — значне досягнення для української Вікіпедії, адже із 286 мовних розділів вільної енциклопедії лише 16 мають понад півмільйона статей.

За кількістю статей українська Вікіпедія на 16-му місці серед усіх Вікіпедій. Втім, чи кількість статей — це найважливіший показник для Вікіпедії? Адже сам факт існування статті мало що говорить про обсяг інформації у статті. Але і за обсягом інформації українська Вікіпедія не пасе задніх — зараз вона містить понад 2,8 гігабайтів тексту, і посідає 12-те місце за розміром бази даних серед усіх мовних розділів вільної енциклопедії.

Але є і третій показник — якість самого тексту. І тут уже цифри мало що нам скажуть. Тільки кожен сам для себе може оцінити якість статей про речі, які його цікавлять. І тільки разом, спільними зусиллями ми можемо створити вільну енциклопедію, яка за якістю буде не поступатись, а й перевершувати друковані енциклопедії.

Як відомо, Вікіпедія — вільна енциклопедія, яку може редагувати кожен. Статті у ній добровільно створюють люди з різних куточків світу, різними мовами, на різні теми. Усі матеріали Вікіпедії є вільними до поширення й використання на умовах ліцензії CC-BY-SA 3.0. Таким чином, вона віддзеркалює готовність суспільства самостійно створювати вільну енциклопедію тієї чи іншою мовою.

На момент написання цього тексту, на півмільйона статей і понад 70 млн переглядів щомісяця в україномовній Вікіпедії є лише трохи більше двох тисяч редакторів — це близько 250 статей на редактора. І кількість та наповненість статей постійно збільшується.

Прес-служба ГО «Вікімедіа Україна».

  • Зазначення авторства: автор ювілейного логотипу — RLuts, на основі Wikipedia-logo-v2-uk.svg. Логотип Вікіпедії є зареєстрованою маркою Wikimedia Foundation.

About YurB

http://diasp.eu/u/yurb
Опубліковано у Прес-релізи. Додати до закладок постійне посилання.

10 Responses to Українська Вікіпедія досягнула позначки у півмільйона статей

  1. nickispeaki коментує:

    супер! 😉 Вітаю! 🙂

    Подобається

  2. harmyder коментує:

    Це брехня. 500 000 – це або ‎”Горіх ведмежий №2″, яку треба видалити за незначимістю.

    Подобається

  3. nickispeaki коментує:

    а на Головній ІНШИЙ логотип. ;;-0

    Подобається

  4. basewiki коментує:

    «Усі матеріали Вікіпедії є вільними до поширення й використання на умовах ліцензії CC-BY-SA 3.0.» — ні.

    Подобається

  5. Юрій коментує:

    Вітання – так тримати ! )

    Подобається

  6. Автор статті однак провидець 🙂 Стаття написана 12 травня о 12:45, натомість в ній йдеться про подію, що відбулася 12 травня о 13:41, тобто майже на годину пізніше.

    Подобається

  7. Юрій Пероганич коментує:

    Хто придумав ділити число статей за всю історію на число редакторів останнього місяця? Це однаково що ділити обсяг видобутого за всю історію донецького краю вугілля на число людей, котрі спускалися в шахти за останній місяць 🙂

    Подобається

Залишити коментар