Завершення 2014 року для «Вікімедіа Україна»: загальні збори і підведення підсумків

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wikimedia-UA-logo.svg20 грудня 2014 в Києві відбулися чергові загальні збори громадської організації «Вікімедіа Україна».

Місцем проведення був третій корпус Київського національного лінгвістичного університету, розташований за адресою: м. Київ, вул. Лабораторна, 5/17. На цьогорічних загальних зборах голосували за насущні питання 2015 року 45 із 64 членів організації, також були присутні гості.

Перш за все, було заслухано звіт правління. У 2014 році члени організації та волонтери провели чимало важливих заходів:

Упродовж року ми також здійснювали Вікіекспедиції, фотографували для Вікіпедії спортсменів, артистів і діячів, проводили віківишколи з редагування Вікіпедії у вишах по всій Україні, зустрічалися із закордонними колегами.

Було організовано неймовірні за своєю важливістю музичні проекти:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AWikimedia_Ukraine_GM_2014_4.JPG

Мандатно-лічильна комісія за роботою. Anntinomy, CC BY-SA 4.0

Організація видала друком альбом конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2013» та брошуру «Редагуємо Вікіпедію».

Загальні збори прийняли звіт правління, а члени організації загалом залишилися задоволеними роботою одне одного під керівництвом правлінців. За результатами виборів правління до канденції 2015 року було переобрано Андрія Макуху (голова), Левона Азізяна, Миколу Козленка (скарбник), Наталію Тимків (виконавчий директор) та Юрія Булку; до них приєднались Ілля Корнійко (секретар) та Павло Сохан.

Слідкуватимуть за діяльністю організації члени ревізійної комісії: Анатолій Гончаров (голова), Богдан Мельничук, Юрій Пероганич.

У наступному, 2015 році «Вікімедіа Україна» має намір і далі продовжувати свої основні напрямки діяльності: сприяти розвитку контенту проектів Вікімедіа, розвитку спільноти цих проектів і розвитку самої організації.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Карпатский_05.jpg

Вид з Говерли на Карпатський національний парк. Фото-переможець міжнародного фотоконкурсу Wiki Loves Earth 2014. Автор: Balkhovitin; ліцензія CC BY-SA 3.0

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Історія, Уроки вікі | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

3 Responses to Завершення 2014 року для «Вікімедіа Україна»: загальні збори і підведення підсумків

  1. Хороший, змістовний в цілому звіт, але не можу погодитись щодо “задоволення”.

    Мені як члену минулого правління на жаль не вдалося ефективно протидіяти деяким негативним тенденціям в діяльності керівних органів, як-от:

    – репресивні заходи проти інакомислячих: одного з наших членів – кандидата фізико-математичних наук (!), таки виключили;
    – планомірна демотивація членів організації, що не входять до числа апологетів керівників організації: в результаті все більше й більше вікімедійців втрачають інтерес до активної участі в тих чи інших проектах;
    – поступовий відхід ВМУА від статутної мети (“сприяння формуванню і розвитку можливостей для всіх створювати інформацію і знання, мати до них доступ, користуватися й обмінюватися ними, даючи змогу окремим особам і громадам повною мірою реалізувати свій потенціал.”), в бік обмеження інтересами фонду Wikimedia Founation: це в свою чергу демотивує вікімедійців із новими ініціативами.

    Подобається

    • YurB коментує:

      Яким чином статутна мета, яку ти цитуєш, відрізняється від інтересів Фонду Вікімедіа?

      Подобається

      • Найбільш очевидна відмінність полягає в тому, що Статут ВМУА не поділяє інформацію на “вільну” і “невільну”, тоді як Фонд (див. “Місію”) накладає обмеження і включає лише інформацію “під вільними ліцензіями або у суспільному надбанні,” Таким чином інтереси Фонду значно вужчі.

        Подобається

Залишити коментар