До кінця фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» лише п’ять днів!

Підходить до завершення наш фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»— лише до 30 вересня включно організатори приймають Ваші фото пам’яток культури України. І перед Вами субота і неділя, останні вихідні, які можна використати правильно, з користю 😉

На сьогодні український конкурс на другому місці за кількістю завантажених світлин серед національних частин міжнародного Wiki Loves Monuments: 24 364 знімків — це на 5 тисяч менше, ніж у Німеччини, де завантажено 29 395 зображень.

Ще одна цікавинка: на другому місці у світі за кількістю завантажених світлин одним учасником — користувач Aeou з України. Ми дуже вдячні йому, адже він поділився 4 348-ма знімками!

За кількістю різних сфотографованих пам’яток — важливою цьогоріч ознакою — в українському конкурсі лідирує користувачка ЯдвигаВереск. Вона завантажила фотографії 2 236 пам’яток. Неймовірно!

А за вчора, за 24 вересня, було загалом завантажено понад 2 тисячі фото — найбільше у цьому ВЛП.

Разом з тим, є і те, що ми б дуже хотіли покращити. Дуже вже нерівномірно розподілені світлини за областями. Зрозуміло, найбільше фото з Києва та Львівщини — тисяча, дві тисячі об’єктів. Але кількість сфотографованих пам’яток у деяких областях робить їх [області] ну зовсім проблемними:

Посилання з назв областей у цьому списку ведуть на переліки пам’яток культури, які в них відомі — переходьте, шукайте те, що з цього є у Вас сфотографоване, тисніть на [ Завантажити фото ]. Нехай Ваші світлини будуть у вільному доступі! Адже інколи лише так можна дізнатися про те, в якому стані пам’ятка, як вона виглядає — та навіть чи вона ще існує.

На конкурс можна завантажувати як свіжозроблені фото, так і з архіву будь-якої давності — головне, щоб свої власні.

Сподіваємося, усе це — і сумне, й позитивне — заохотить Вас скористатися вересневими днями, що залишилися, і таки взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки». Будьте рішучими 🙂

Комплекс монастиря Сурб-Хач, Старий Крим (2008 рік). Автор фото — Константинъ (ліцензія CC-BY-SA-4.0)

Комплекс монастиря Сурб-Хач, Старий Крим (2008 рік). Автор фото — Константинъ (ліцензія CC-BY-SA-4.0)

Комплекс будівель приватної лікарні Гольденберга, Кіровоград. Автор фото — Nataliya Shestakova (ліцензія CC-BY-SA-4.0)

Комплекс будівель приватної лікарні Гольденберга, Кіровоград. Автор фото — Nataliya Shestakova (ліцензія CC-BY-SA-4.0)

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Конкурси, Поточні події | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

3 Responses to До кінця фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» лише п’ять днів!

  1. Petro Oliynyk коментує:

    Вітаю шановне панство! Щойно переглянув світлини зокрема міста Запоріжжя, перепрошую, але там здебільшого совіцька історія, тобто писано із совіцьких підручників… Наприклад, пр. Леніна, 59, Житловий будинок (мур.), де містився штаб Червоної гвардії… Свого часу, краєзнавці, щоб врятувати ті чи інші пам’ятки, “видумляли” їм совіцьку історію, і цей будинок – також, так само, як Дуб Махна, щоб його врятувати, повісили табличку, що під дубом збирався штаб червоної гвардії, потім все ж таки комуністи знищили той дуб і те місце залили бетоном… А цей будинок, що на Леніна, 59, – будинок Бодовського, колись на розі вулиць Соборної і Ливарної (нині проспекту Леніна і вулиці Червоногвардійської).
    Але він цікавий ще й будинком, що на подвір’ї, будинок Конна, ось, якщо цікаво, у мене на блозі
    https://petrojournal.wordpress.com/2013/03/31/старі-будинки-і-замахи-на-царів/

    Це лише один приклад.
    Тому у мене прохання: хоч якось узгодити підписи під світлинами, наприклад, з істфаком ЗНУ, і не вводити в оману тих, хто буде відвідувати сайт.

    Подобається

    • Vira Motorko коментує:

      У списках пам’яток у назвах написано те, що є (чи було) причиною для охорони. Офіційними переліками й користуємося, от і назви такі.

      Подобається

      • Petro Oliynyk коментує:

        Пані Віро, дякую за відповідь. Розумію, що то офіційний перелік, але, вважаю, треба вносити корективи – і не множити історію, яку нам писали з Москви…

        Подобається

Залишити коментар