Нагороджені переможці української частини конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу “Вікі любить пам’ятки” та презентація фотовиставки кращих робіт відбулася 4 листопада у приміщенні Будинку культури і освіти «Майстер клас». На фотовиставці представлені 54 фотографії з України та 11 кращих фотографій з інших країн, що також проводили конкурс «Вікі любить пам’ятки».

В процесі підготовки і проведення конкурсу в Україні:

  • Складено перелік із 41 466 пам’яток (1/3 від очікуваної кількості)
  • Для 5 827 пам’яток встановлено географічні координати
  • Сфотографовано і завантажено для вільного використання 33 177 світлин пам’яток
  • Сфотографовано 7 125 пам’яток (17.18% від складеного списку )
  • Взяли участь 648 учасників.
  • Найкраще представлені: Київ, Одеса, Львів, Харків, Кримський півострів.
  • Сотні нових пам’яток були запропоновані учасниками конкурсу до включення в перелік.

З фотографіями-переможцями можна ознайомитися на сторінках:

Координатор конкурсу Андрій Бондаренко розповів про довгий шлях підготвки та результати конкурсу.  Член правління і виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич розповів про мету і переваги Вікіпедії – вільної багатомовної енциклопедії, яку цей конкурс повинен збагатити, а також про діяльність «Вікімедіа Україна» з поширення вільних знань. У виступах членів журі  було заторкнуте питання – що є ціннішим в контексті конкурсу – художня цінність фотографії, чи цінність самої пам’ятки? Також висловлювалась думка про те, що оскільки наша держава поки що не спроможна організувати облік і половини з пам’яток культурної спадщини, надбаних українським народом, то цим мусять займатись люди, згуртовані навколо конкурсу «Вікі любить пам’ятки».

Організатори щиро вдячні учасникам конкурсу, які забезпечили Україні престижне третє місце в загальному заліку, а також усім партнерам конкурсу та членам журі за їх труд.

На жаль, не всі партнери змогли вчасно надати призи, проте є сподівання, що протягом тижня будуть нагороджені всі переможці.

Організатори конкурсу сподіваються, що у вересні наступного року буде проведено конкурс – «Вікі любить пам’ятки – 2013».

При підготовці цієї публікації використано текст зі сторінки http://wlm.org.ua/prezentacja та презентації Вікі любить пам’ятки – презентація авторства Андрія Бондаренка.

About Юрій Пероганич

1961 року народження, громадський діяч в ІТ, освіті, культурі https://fb.com/perohanych, +380 67 505 1201
Опубліковано у Публічні заходи | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар