Результати Тижня музеїв 2024 у Вікіпедії та Вікіданих

З 16 по 30 травня у Вікіпедії та Вікіданих ми провели Тиждень музеїв — щорічну акцію, присвячену Дню музеїв, що відзначається в Україні та всьому світі 18 травня. 

Учасники та учасниці акції створювали і покращували статті про музеї, їх виставки, експонати та додавали елементи до Вікіданих. 

У акції взяла участь 21 людина, які створили або значно покращили 52 статті; додали категорії та 5 елементів до Вікіданих. 

Наприклад, була створена стаття про Музей коштовного і декоративного каміння у смт Хорошів Житомирської області, якій містить зібрання унікальних мінералів та гірських порід з камерних пегматитів Волині, Музей «генезису і картографії ґрунтів» – єдиний і найбільший музей ґрунтів в Україні, де зібрана найповніша колекція ґрунтів різних природних (ландшафтних) зон, та Музей «Лісової пісні» в  урочищі Нечимне (поблизу с. Скулин), його музейна експозиція, присвячена однойменній драмі-феєрії Лесі Українки. 

Були значно покращені статті про Музей книги та друкарства України, Літературно-меморіальний музей Богдана Лепкого, Чернігів стародавній та багато інших.

Також були створені статті про музеї, що зараз знаходяться на окупованих територіях, наприклад, Джанкойський краєзнавчий музей, Армянський історико-краєзнавчий музей.

Також до тижня музеїв вікіпедист та член «Вікімедіа Україна» Дмитро Власенко провів вебінар, у якому взяли участь 18 людей. Під час вебінару він докладно розповів як покращувати та створювати статті,  а також  як працювати з Вікіданими.

Цього року нашими партнерами був Центр цифрової історії, разом ми активно поширювали інформацію та залучали нових учасників та учасниць. Сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому! 

Учасники та учасниці, які створили або покращили принаймні 2 статті про українські музеї або додали 5 елементів до Вікіданих, отримають сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна».
Сторінка Тижня музеїв

Опубліковано у Вікітижні, Культура і мистецтво | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар