Долучайтеся до обговорення Хартії вікіруху

У кінці червня розпочнеться голосування за затвердження Хартії вікіруху. Запрошуємо долучатися до обговорення проєкту Хартії для української спільноти.

Хартія Руху (Movement Charter) — міжнародний документ, який визначить принципи урядування міжнародного вікіруху, права та обов’язки волонтерів та організацій. Із проєктом Хартії ви можете ознайомитися за посиланням (наразі він доступний англійською, офіційний українськомовний переклад буде опубліковано 18 червня).

У період голосування з 25 червня до 9 липня досвідчені вікімедійці зможуть віддати індивідуальний голос за чи проти ратифікації. Також проголосує «Вікімедіа Україна» як організація.

Протягом другої половини червня проходитиме обговорення проєкту Хартії серед української вікіспільноти. Його ціль — допомогти зацікавленим українським вікімедійцям сформувати власну позицію перед голосуванням та допомогти Правлінню ГО «Вікімедіа Україна» сформувати позицію організації.

Долучитися до обговорення можна двома способами:

  • Висловити свою думку у розділі обговорення на цій сторінці (бажано до 24 червня)
  • Долучитися до відкритої онлайн-зустрічі у вівторок 18 червня о 20:00 за київським часом. Для цього потрібно заповнити форму за посиланням.

Читайте також:

Опубліковано у Вікіпедійне | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар