Найбільший фотоконкурс пам’яток природи «Вікі любить Землю» повертається!

З 1 до 31 липня відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) 2024.

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — найбільший міжнародний фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи, започаткований у 2013 році в Україні, а з 2014 року відбувається по всьому світу. У нашій країні конкурс відбудеться вже водинадцяте.

Важливо: з міркувань безпеки учасників та учасниць до участі у фотоконкурсі приймаються лише фотографії, що були зроблені до 31 березня 2024 року (включно) та до 23 лютого 2022 року (включно) для знімків з дронів та інших літальних пристроїв. Більше про вимоги до фото можна прочитати у регламенті конкурсу.

Завантажити свої фото об’єктів природно-заповідного фонду України на конкурс можуть всі охочі. Світлини повинні бути зроблені особисто конкурсант(к)ами та відповідати правилам конкурсу. Списки пам’яток природи можна переглянути за посиланням.

Традиційно в конкурсі дві основні номінації: «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники та учасниці, що сфотографували найбільше пам’яток природи (з урахуванням того, наскільки сфотографовані об’єкти вже представлені на Вікісховищі). У межах другої журі обере найкраще фото кожного з регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих світлин України. 15 найкращих фото будуть представляти Україну на міжнародному етапі.

У 2024 році буде також дві спецномінації: «Відео», для відеоматеріалів із зображенням пам’яток природи, та «Втрати природи», присвячена світлинам пам’яток природи, що постраждали чи були пошкоджені в результаті війни, людської діяльності тощо. Стежте за наступними анонсами, щоб дізнатися більше про умови спецномінацій.

Переможці та переможниці конкурсу отримають цінні призи від організаторів конкурсу в Україні — ГО «Вікімедіа Україна».

Дивіться також:

Опубліковано у Анонси | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар