АНОНС: Місяць котових у Вікіпедії

З 12 жовтня у Вікіпедії розпочинається Місяць котових, покликаний, покращити статті про представників цієї родини. Запрошуємо до участі усіх, хто цікавиться зоологією, палеонтологією та просто захоплюється цими граціозними та незалежними тваринами.

В українській Вікіпедії започатковано статті майже про всі види котячих — це понад сто сторінок. Втім багато з них потребують покращення — оновлення даних про популяції, інформації про результати нових досліджень та покращення верифікованості статей. Наприклад, статті про оцелота та кодкода містять значно менше інформації, ніж статті в англійській версії сайту.

Партнером Місяця виступає Парк природи «Беремицьке» та його Музей «Диких котів». Музей готує до старту інтерактивну мапу котячих світу. «Ми б хотіли зробити інтерактивну мапу на якій кожен охочий зміг би побачити місця проживання кожного з видів котячих і потім перейти на сторінку Вікіпедії, для більш детального ознайомлення з ними. Статті про тигра та плямисту пантеру мають значний обсяг цікавої інформації, доповнені таблицями та мультимедійними файлами. Однак про більшість малих котячих інформації в україномовній Вікіпедії відносно небагато в порівнянні зі статтями у Вікіпедіях деякими іншими мовами», — каже Ростислав Полушвайко, менеджер з регіонального розвитку Парку природи «Беремицьке» (БО «БФ «Беремицьке Біосфера»), що у Чернігівській області.

З 12 жовтня до 12 листопада покращуйте статті, стосовно котячих, які можна вибрати на сторінці проєкту. Внески учасників оцінюватимуться за кількісними та якісними показниками, найбільше балів передбачено для учасників, які увідповіднять стаття критеріям добрих. Найактивніші учасники отримають сувеніри з логотипом Вікіпедії, три учасники, що наберуть найбільше балів, також отримають сертифікат на індивідуальну екскурсію парком.

Опубліковано у Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар