Вікімарафон 2023 розпочався: як долучитися?

Від сьогодні до 1 лютого триває щорічний Вікімарафон — захід до дня народження української Вікіпедії. Запрошуємо долучитися та привітати найбільше джерело знань українською мовою, створивши хоча б одну нову статтю. 

Український розділ Вікіпедії започаткували 30 січня 2004 року, тож уже наступного понеділка ми відзначатимемо її 19-річчя. Оскільки Вікіпедію наповнюють виключно волонтери та волонтерки, залишається багато тем, які потребують додаткового висвітлення. 

Долучитися онлайн

До Вікімарафону можуть долучитися всі охочі. Для цього потрібно до 1 лютого створити хоча б одну статтю українською мовою і додати на сторінку обговорення статті шаблон {{Вікімарафон 2023}}. Активні учасники та учасниці марафону можуть отримати сувеніри від організаторів; для цього треба записатися на сторінці за посиланням.

Створити статтю у межах Вікімарафону можна в будь-який зручний вам момент до 1 лютого включно; деталі — на сторінці марафону у Вікіпедії.

Сьогодні, 28 та 29 січня пройдуть вебінари, на яких детально розповімо, як створити свою першу статтю, та поділимося порадами від досвідчених вікіпедистів. Зареєструватися на вебінари можна за посиланням.

Також радимо переглянути наші відеоінструкції з роботи у Вікіпедії, які допоможуть на всіх етапах: від реєстрації до написання статті.

Місцеві події

У межах Вікімарафону пройде кілька десятків локальних зустрічей — як для всіх охочих, так і для окремих груп людей на кшталт учнів школи чи працівників бібліотеки. Цьогоріч Вікімарафон вперше проводиться не лише на території України, але й у різних куточках світу. Долучитися до кожної з подій можна за попередньою реєстрацією. Повний список зустрічей шукайте на сторінці Вікімарафону.

Рекомендуємо взяти з собою ноутбук або планшет для редагування Вікіпедії під час цих зустрічей. Приходьте відзначати день народження української Вікіпедії з нами!
Маєте запитання? Пишіть за адресою wikimarathon@wikimedia.org.ua

Опубліковано у Поточні події | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар