Вікіпедія існує вже 23 роки

Сьогодні найбільша онлайн-енциклопедія святкує День народження.

15 січня 2001 року було зроблене перше редагування, що стало моментом офіційного заснування Вікіпедії, а точніше її англомовного розділу. Згодом почали з’являтися розділи іншими мовами, загальна кількість яких на сьогодні — 326. Всі мовні розділи Вікіпедії загалом містять майже 62 мільйони 330 тисяч статей.

Вікіпедія, як англійською, так й іншими мовами продовжує бути одним із найбільш відвідуваних сайтів у світі. Сайтом який від самого початку розвивають виключно волонтери, прагнучи зробити знання вільнішими й доступнішими.

Приєднуємося до привітань і щиро дякуємо кожному і кожній, хто творять вільну енциклопедію, а також сестринські вікіпроєкти уже понад два десятиліття.

Наближається інша визначна дата — 20 років від заснування українськомовної Вікіпедії, що припадає на 30 січня. Стежте за оновленнями на сторінках «Вікімедіа Україна», щоб не пропустити святкові історії та анонси заходів.

Уже зараз ми раді запросити вас на Вікімарафон, який цього року пройде із 26 січня по 4 лютого. Зберігайте дату і долучайтеся до онлайн-марафону з написаня статей у Вікіпедії українською мовою.

Якщо під час Вікімарафону ви хотіли б організувати вікізустріч у вашому місті, заповніть до 20 січня:

  • ось цю анкету, якщо це подія в Україні;
  • або цю анкету, якщо плануєте провести подію за кордоном.

Якщо ви готові бути тренером чи тренеркою, але не готові організовувати власний захід, заповніть форму за посиланням.

Опубліковано у Вікіпедійне | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар