Вікімарафон 2024 успішно завершився!

З 26 січня по 4 лютого в Україні та по всьому світу, де є україномовні користувачі та користувачки Вікіпедії проходив Вікімарафон 2024. Це була неймовірна спільна місія, спрямована на додавання нових статей українською мовою зі всього світу. 

У Вікімарафоні взяло участь 365 учасників та учасниць, з яких 108 — це новачки. 

Вони створили 1200 статей на тему географії, історії, хімії, літератури, мистецтва, кіно, спорту та інші. 

Всі статті дуже різні, бо кожен і кожна могли обрати ту тему, яка їх  цікавить і яку вони хочу привнести в українську Вікіпедію. Наприклад, стаття про відому британську експедицію на Еверест 1953 року,  це була дев’ята альпіністська експедиція, яка спробувала вперше піднятися на гору Еверест, і перша підтверджена успіхом.

Тензінґ Норґай та Едмунд Гілларі
Фото: Jamling Tenzing Norgay, CC BY-SA 3.0

Під час цього Вікімарафону була створена ціла серії статей, присвячених геральдиці, де розповідається про значення різних символів на гербах, наприклад таких як дерево.

А також серія статей, присвячена десертам, такі як Торт Шварцвальд та Печиво Марія, історія яких виявилось набагато цікавішою, ніж здається. 

Торт Шварцвальд
Фото: Mikelo, CC BY-SA 2.0

Та серія статей про різні стадіони світу, наприклад Чарлз Абела (Мальта) та Об Єзеру  (Словенія).

Наша спільнота провела 36 подій в 17 областях України  та 11 подій в 5 країнах Європи. Детальніше про вікізустрічі читайте в наступних публікаціях.

Вікімарафон 2024 в Українському клубі в Заандамі, Нідерланди
Фото: SadMurashka, CC BY-SA 4.0
Вікідень із наповнення та редагування Вікіпедії, приурочений 20-річчю української Вікіпедії у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці
Фото: Chutalka, CC BY-SA

Для онлайн учасників та учасниць під час Вікімарафону відбулось три вебінари, які доступні на нашому YouTube  каналі.

Також відзначимо наших  патрульних, які  внесли вагому роль у підтримку якості та достовірності інформації в нових статтях.

Ми хочемо щиро подякувати кожному і кожній, хто взяв участь у Вікімарафоні 2024 та долучився до нашої спільноти. Ваш внесок покращив якість та доступність інформації українською мовою у Вікіпедії для всіх користувачів та користувачок.

  • Якщо у вас виникнуть запитання чи коментарі, будь ласка, не соромтеся звертатися до нас за адресою wikimarathon@wikimedia.org.ua.
Опубліковано у Результати | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар