Долучайтеся до WikiGap 2024 — марафону з написання статей про жінок у Вікіпедії

З 4 до 24 березня в українській Вікіпедії пройде щорічний марафон WikiGap, присвячений написанню й покращенню статей про жінок. Усі охочі можуть долучитися й допомогти створити чи покращити якомога більше статей про видатних жінок в онлайн-енциклопедії.

У Вікіпедії недостатньо статей про видатних жінок, а тисячі з наявних статей потребують оновлення та покращення. Щоб допомогти зменшити гендерний дисбаланс у Вікіпедії та підкреслити досягнення видатних жінок, ми проводимо щорічний марафон WikiGap.

До кампанії можуть долучитися усі охочі. Цього року в українській Вікіпедії вона триває з 4 до 24 березня. Щоб приєднатися, потрібно створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю про видатну жінку в українськомовному розділі Вікіпедії.

У межах марафону плануємо офлайн-подію для вікіспільноти у Києві в суботу 16 березня о 13:00—16:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями про видатних жінок та поспілкуватися з однодум(и)цями. Вхід вільний, обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

Організатор(к)и підготували перелік імен видатних жінок, статті про яких потребують покращення або ще не створені. Обирайте варіанти з переліку чи пропонуйте власні на сторінці кампанії у Вікіпедії.

Активні учасники та учасниці акції отримають сувеніри від організаторів, а автори та авторки найбільш якісних статей — цінні подарунки. Цього року ми хочемо звернути особливу увагу на покращення та оновлення статей, тому сувеніри можна отримати лише за поліпшення вже наявних статей Вікіпедії.

WikiGap в Україні спільно організовують ГО «Вікімедіа Україна» та Національний Демократичний Інститут (НДІ) за підтримки Швеції. WikiGap проходить щорічно з 2018 року і протягом цього часу понад 300 учасників та учасниць створили та покращили понад 4500 статей української Вікіпедії про видатних жінок.

Опубліковано у Анонси, Поточні події | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар