Дайджест новин за лютий — березень 2024 року

У березневому дайджесті розповідаємо про те, чим жила ГО «Вікімедіа Україна», та ділимося планами на найближчий час.

Актуальні можливості

Продовжується зголошення до організаційного комітету марафону з написання статей до кримськотатарської Вікіпедії. Мета марафону — написати або покращити статті кримськотатарською мовою. Детальніше про обов’язки оргкомітету та записатися можете на цій сторінці.

До 27 березня представники вікіспільноти можуть подати заявку на стипендію від «Вікімедіа Україна» для поїздки на Wikimedia Hackathon 2024. Більше про критерії відбору та як податися на стипендію читайте в анкеті.

До 22 березня триває зголошення до стипендійного комітету — групи, яка оцінює зголошення на стипендії ГО «Вікімедіа Україна» для міжнародних вікімедійних подій 2024 року. Усі вимоги та як зголоситися читайте на цій сторінці.

До 24 березня триває щорічна кампанія з написання та покращення статей про видатних жінок у Вікіпедії — WikiGap. Мета — збільшити кількість та підвищити якість статей про жінок та їх досягнення, та зменшити гендерний дисбаланс. Детальніше про умови участі на сторінці марафону

З 1 по 31 березня проходить щорічний «Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії», який організовують Український інститут, Міністерство закордонних справ та ГО «Вікімедіа Україна». Мета — створити та покращити якомога більше статей про Україну у різних мовних розділах Вікіпедії. Цьогорічна тема — деколонізація української культури у онлайн-енциклопедії. Детальніше про кампанію та як до неї долучитися читайте за посиланням.

До 31 березня триває міжнародний конкурс фотографій нематеріальної народної культури «Вікі любить фольклор». До категорій конкурсу входять фото традиційних танців, святкувань, ритуалів, одягу, музики тощо. Детальніше про умови участі на сторінці конкурсу.

До 24 березня усі охочі можуть долучитися до опитування з комунікацій «Вікімедіа Україна». Його мета — зібрати зворотній зв’язок від читачів наших соцмереж та блогу для більш ефективної роботи організації у майбутньому. Серед тих, хто пройде опитування, випадковим чином розіграємо набір раритетних сувенірів. Опитування можна пройти за посиланням.

Минулі події

10 березня закінчилася акція з наповнення сторінок Вікіпедії авторитетними джерелами  #1Lib1Ref. За цей час до неї долучилося 76 учасників та учасниць, які додали 748 посилань на джерела на 576 сторінок у онлайн-енциклопедії. Більше про результати цього етапу читайте у нашому блозі.   

З 26 лютого по 10 березня тривав Тиждень психічного здоров’я в українській Вікіпедії. До кампанії долучилося 18 учасників та учасниць, які створили 112 статей. Тематичний тиждень відбувся за підтримки ГО «Вікімедіа Україна» та україно-швейцарський проєкт «Психічне здоров’я для України». Детально про результати читайте у цій статті.

16 березня відбулася офлайн-зустріч для вікіспільноти у Києві у рамках кампанії WikiGap 2024. На ній учасники та учасниці разом працювали над покращенням статей про видатних жінок. 

Вікі любить пам’ятки

Вікі любить Землю (міжнародна частина)

Міжнародні події

Дивіться також:

Опубліковано у Поточні події, Щомісячний дайджест. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар