Марафон до Міжнародного дня ромів у Вікіпедії

До Міжнародного дня ромів, який відзначається 8 квітня, в багатьох країнах Європи пройде міжнародний марафон редагування статей Вікіпедії. Запрошуємо українців також долучатися до нього.

Міжнародний день ромів — це день, щоб відзначити культуру ромів і підвищити обізнаність про проблеми, з якими роми стикаються щодня. Мета полягає в боротьбі з все ще надто поширеними бар’єрами упередженості та дискримінації, з якими роми часто стикаються під час доступу до роботи, освіти, охорони здоров’я, державних і соціальних послуг та інших сфер життя. 

Щоб взяти участь у міжнародному марафоні, вам потрібно в період з 1 по 15 квітня перейти на сторінку з запропонованими темами та обрати тему, яка вам цікава: наприклад, люди, музика кіно і т.д. Після цього створіть або покращіть статтю в українській Вікіпедії. (Дізнатися, чи є стаття у Вікіпедії українською із списку пропонованих, можна в колонці «uk» справа у табличці). Також можете додати себе до списку учасників та учасниць марафону.

Також 5 квітня о 19:30 ми проведемо вебінар для новачків, де покроково розкажемо як взяти участь та як перекладати статті.  Щоб зареєструватись на вебінар, потрібно перейти за посиланням та заповнити коротку форму: https://forms.gle/EmADSK8JeU5pkuhx7 

Маєте запитання чи потребуєте додаткової інформації? Звертайтеся до Олени Вінсент, менеджерки напряму «Підвищення участі» ГО «Вікімедіа Україна»: olena.vinsent@wikimedia.org.ua

Опубліковано у Анонси. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар