Пам’яті вікіпедистки Надії Липинської

З великим сумом повідомляємо про смерть членкині ГО «Вікімедіа Україна» Надії Липинської, яка відійшла у вічність 29 квітня 2024 року.

Народжена 19 серпня 1958 року, Надія навчалася у Харківському інженерно-будівельному інституті та присвятила своє життя архітектурі. Вона зробила значний внесок у проєктування та будівництво багатьох об’єктів на Харківщині, залишивши по собі багатий архітектурний спадок.

Надія була активною учасницею української вікіспільноти під ніком Nadiya Li. Свій перший внесок до української Вікіпедії вона зробила 9 жовтня 2012 року. З того часу вона невтомно працювала над написанням і доповненням статей, особливо присвячених харківській топоніміці та меморіальним дошкам. Також займалася фотографуванням архітектурних об’єктів і природних ландшафтів, які публікувала у Вікісховищі.

З 2018 року Надія була членкинею «Вікімедіа Україна» і брала активну участь у житті харківської вікіспільноти. Вона неодноразово долучалася до проведення віківишколів як у Харкові, так і в містечках області, допомагаючи новачкам освоїти навички редагування Вікіпедії та заохочуючи їх до участі у спільноті.

Надія Липинська запам’яталася членам вікіспільноти як щира, доброзичлива і надзвичайно ерудована людина. Її внесок у розвиток Вікіпедії та підтримку спільноти є неоціненним. Її буде дуже не вистачати усім, хто її знав і працював разом з нею.

Автор некрологу — Вячеслав Мамон

Опубліковано у Історія. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар