Дайджест новин за квітень — травень 2024 року

У свіжому дайджесті розповідаємо про минулі події, актуальні можливості та ділимося планами на майбутнє.

Актуальні можливості

До 2 червня усі охочі, які вже опанували базовий курс «Вікіпедія для школи» на платформі Prometheus, можуть зареєструватися на курс середнього рівня. Він підійде для вчителів та вчительок, які хочуть долучити Вікіпедію до освітнього процесу на більш високому рівні.

До 28 травня триває реєстрація на вебінар для новачків «Перші кроки у редагуванні Вікіпедії». Розповімо більше про Вікіпедію, як вона працює, основні принципи та правила, покажемо як створювати та редагувати статті, а також дамо корисні поради для тих, хто лише починає свій шлях у онлайн-енциклопедії.

До 29 травня охочі можуть зголоситися на участь в українській делегації у міжнародній конференції CEE Meeting 2024 (Стамбул, 27—29 вересня). До делегації увійде орієнтовно 3 людей, які отримають компенсацію витрат, пов’язаних із участю. Більше про умови читайте у відповідній формі

До 20 червня в українській Вікіпедії проходить кампанія «Культурна спадщина та видатні постаті», присвячена покращенню та наповненню Вікіпедії матеріалами про об’єкти культурної спадщини та видатних постатей з різних регіонів України. Детальніше про акцію за посиланням.

До 30 травня триває тематична кампанія Тиждень музеїв, присвячена створенню та покращенню статей про українські музеї, виставки та експонати. Дізнатися більше про акцію та як приєднатися до неї можна на цій сторінці.

До 31 травня в українській Вікіпедії триває щорічна кампанія Європейська весна 2024. Її мета — покращити висвітлення країн Ради Європи в українському мовному розділі Вікіпедії. Зараз опрацьовано вже близько 300 статей та ще багато інших чекають на своїх дописувачів(-ок). Долучитися до кампанії можна за посиланням.  

До кінця травня усі охочі можуть подавати свої пропозиції нового логотипу на конкурс логотипів Освітньої програми. Наявний логотип потребує реновації, зокрема для того аби зробити його більш інклюзивним. Детальніші вимоги до логотипу та куди завантажувати свої роботи читайте на цій сторінці

Майбутні події

У липні відбудеться українська частина міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю». А до 28 травня триває зголошення до оргкомітету цьогорічного конкурсу — долучитися можна за посиланням.

31 травня ГО «Вікімедіа Україна» святкуватиме своє 15-річчя. До річниці ми готуємо події офлайн та онлайн, а також багато інших цікавих матеріалів. Слідкуйте за оновленнями у наших соцмережах!

Минулі події

У квітні підбили підсумки «Місяця культурної дипломатії України» 2024. Всього 200 учасників та учасниць створили 1260 та покращили 425 статей про українську культуру у 66 мовних розділах. Більше про результати кампанії читайте за посиланням.

22 квітня голова Правління ГО «Вікімедіа Україна» Ілля Корнійко та виконувач обов’язків генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Олег Сербін підписали меморандум про співпрацю. Детальніше про співпрацю читайте у нашому блозі.

30 квітня також завершилася цьогорічна кампанія «Кожній книзі — свій читач». У ній взяло участь 24 користувачі(-ки), які покращили 92 статті. Детальніші результати дивіться за посиланням

На початку травня стали відомі результати конкурсу статей «Вікіпедія для школи» 2023, у якому освітяни та всі охочі покращували статті, що можуть стати корисним навчальним матеріалом для учнів та учениць. Результати з 11 предметів можна переглянути у цьому дописі.

Публікації Вікімедіа Україна

Дивіться також:

«ВікіВісник» № 5 (121) — підсумки квітня 2024

Опубліковано у Щомісячний дайджест | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар