Нагороджуємо найактивніших учасників та учасниць сестринських вікіпроєктів у 2023 році

Вікіпедія залишається найпопулярнішою базою вільних знань у світі, але вона не єдина. Існують також декілька «сестринських» вікіпроєктів, які розвиваються завдяки волонтерам та волонтеркам з усього світу, включно з Україною. Найбільші з цих проєктів — це Вікісловник, Вікіджерела, Вікіцитати, Вікіновини, Вікімандри та Вікіпідручник.

Щороку ми нагороджуємо найактивніших редакторів та редакторок цих вікіпроєктів, щоб привернути увагу до їхнього розвитку та мотивувати новачків долучатися до поширення вільних знань не лише у Вікіпедії, але й у суміжних проєктах.

Цьогоріч кількість відзначених користувачів та користувачок залежала від загальної активності української спільноти у кожному з вікіпроєктів. Дякуємо всім, хто долучився до розбудови цих важливих ресурсів і запрошуємо нових волонтерів приєднуватися до нашої спільноти!

Ми відзначили 15  користувачів та користувачок:

Вікісловник

1 місце — Albedo

2 місце — Gorodetski 

3 місце — Bicolino34

Фото: Богдан Мельничук розповідає про Вікісловник на Вікіконференції 2023 в Комарно
Visem, CC BY-SA 4.0

«Я за фахом філолог, і мені хотілося б розвивати відкриті проєкти словників українською мовою. При перекладі і навчанні я постійно користуюся словниками, і Вікісловник може стати зручним джерелом, щоб знайти одразу усю потрібну інформацію. Упевнений, що й іншим людям це стає у нагоді.», каже Назар Коцур, який зайняв 3 місце у проєкті Вікісловник.

Вікіджерела 

1 місце — Leh Palych 

2 місце — Balakun

3 місце — Madvin

4 місце — Arxivist 

5 місце — ReneDeUa 

6 місце — Kammerer55 

Вікіцитати

1 місце — Balakun 

2 місце — Alice Redhotroof

3 місце — Toriyamv

Фото: Сергій Липко розповідає про Вікіцитати на Вікіконференції 2023 в Комарно
VitaliiPetrushko (WMUA), CC0

«Коли почалась повномасштабна війна, проходив конкурс “Вікіпедія для школи”, і я брала участь у Вікіцитатах. Тоді це була якась розрада і вісточка з довоєнного життя. Написання статей мені допомагало заспокоїтись. Згодом я стала писати про політиків країн Європи. Мене цікавила їхня думка щодо війни в Україні. Зараз для мене стало метою донести до всього світу ситуацію в країні, точку зору політичних лідерів та рівень підтримки України», каже користувачка Миколаєнко Вікторія, котра зайняла 3 місце у Вікіцитатах

Вікімандри

1 місце — Oleksandraban 

Фото: Мар’яна Сеньків розповідає про використання Вікімандрів в освіті під час Конференції освітян в липні 2023 в Києві
OlenaVinsent (WMUA), CC BY-SA 4.0

Також цього року відзначаємо спецнагородою за активний розвиток Вікімандрів в освіті користувачку MarianaSenkiv (Мар’яна Сеньків). 

Вікіновини

1 місце — Oleh Kushch

Вікіпідручник

1 місце — Heffalump1974

Вітаємо переможців і висловлюємо вдячність усім, хто минулого року сприяли поширенню вільних знань. Сподіваємося, що ці нагороди надихнуть більше людей розвивати «сестринські» вікіпроєкти в Україні!

Сторінка проєкту: https://w.wiki/9FZB

Опубліковано у Вікіпедійне, Результати. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар