Сумський державний університет готовий до «Вікізації»

Представник «Вікімедіа Україна» Андрій Бондаренко відвідав Сумський державний університет з презентацією на тему «Українська Вікіпедія: як долучитися до спільної справи». Метою цієї поїздки було ознайомлення студентів та викладачів Університету з можливостями Вікіпедії, чинними проектами «Вікімедіа Україна» і розробка моделей співпраці, що сприяли би наповненню проектів Вікімедіа студентами і науковцями Університету. Йшлося як про можливу участь сумчан в актуальних проектах, зокрема підготовці до конкурсу «Вікі любить пам’ятки», так і про організацію нових вікіпроектів та конкурсів за участі науковців і студентів університету.

Нагадаємо, що Сумський державний університет став першим навчальним закладом, що уклав з «Вікімедіа Україна» меморандум про співпрацю.  Першість Сумського державного університету не випадкова – університет є одним із найкраще інформатизованих українських вишів, він займає 8-му сходинку в Україні згідно міжнародного вебиметричного рейтингу,  а також володіє найкращим в Україні інституційним репозитарієм. Близько 24 тисяч  наукових та  навчальних-методичних праць співробітників і студентів закладу, представлені у відкритому доступі репозитарію свідчать про високий науковий і творчий потенціал університету.

Фото з сайту СумДУ. На фото – директор центру вебометрії та вебмаркетингу СумДУ Дмитро Фільченко (ліворуч), проректор СумДУ з науково-педагогiчної роботи Володимир Любчак, гість – Андрій Бондаренко  (за ноутбуком).
Опубліковано у Наука і освіта, Проекти з партнерами. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар