Заява ГО «Вікімедіа Україна» щодо підсумків конкурсу «Пишемо про Закарпаття»

З 23 листопада по 23 грудня ГО «Вікімедіа Україна» спільно з Віктором Балогою проводили конкурс «Пишемо про Закарпаття», метою якого було поповнення Вікіпедії статтями, а Вікісховища — зображеннями, пов’язаними з Закарпатською областю.

Конкурс мав успіх: за місяць було написано та доповнено 360 статей, пов’язаних із Закарпаттям, додано понад 2,2 Мб інформації, а також завантажено понад 400 зображень. Організатори від ГО «Вікімедіа Україна» та від Віктора Балоги були єдиними в своїх намірах поповнити Вікіпедію якісними матеріалами про Закарпаття, але, на жаль, мали місце проблеми з порозумінням між організаторами.

У той час як в офіційних умовах конкурсу на сайті ГО «Вікімедіа Україна» було передбачено визначення переможця відповідно до загального обсягу опрацьованих статей та оцінок журі, представники Віктора Балоги прийняли рішення вручити призи за найбільшу кількість статей без урахування їх обсягу та якості.

4 січня 2013 року відбулося нагородження переможців конкурсу, на якому призи були вручені учасникам, які написали найбільше статей. На жаль, при цьому так і не було враховано ні обсяг написаних статей, ні їх якість, і представники ГО «Вікімедіа Україна» не мали змоги вплинути на ці підсумки.

Згідно з офіційними правилами, оголошеними на сайті ГО «Вікімедіа Україна», призери конкурсу такі:

За найбільшу кількість балів серед усіх учасників конкурсу:

1 місце: Stylenotes (Олег Олашин) — 99,84 балів

2 місце: Muchachevo — 91,78 балів

3 місце: A gavryush (Олександр Гаврюш) — 72,24 балів

За найбільшу кількість балів, отриманих за написання та поліпшення статей про Мукачеве та Мукачівський район в українській Вікіпедії:

1 місце: Muchachevo — 66,67 балів

2 місце: Zakarpattya — 23,41 балів

3 місце: Звірі — 6,97 балів

Учасник конкурсу Олег Олашин, який мав отримати головний приз за найбільшу набрану кількість балів у конкурсі, не отримав головного призу — планшета, отримавши натомість лише заохочувальний приз. Ми усвідомлюємо свою відповідальність за дотримання офіційних умов, які ми оголосили, і тому приносимо йому свої вибачення та зробимо все від нас залежне, щоб вручити приз згідно з оголошеними нами умовами конкурсу.

ГО «Вікімедіа Україна» визнає, що мали місце суттєві організаційні помилки, внаслідок яких учасники конкурсу могли потрапити в неприємне або незручне становище, і приносить свої щирі вибачення учасникам конкурсу. Ми також приносимо вибачення членам журі, виснажлива робота яких з оцінювання статей так і не була врахована у визначенні переможців.

Ми обіцяємо, що в подальших заходах ми будемо більш суворо підходити до співпраці з партнерами, однозначно формулювати права та обов’язки сторін та слідкувати за неухильним дотриманням умов проведення конкурсу.

Анатолій Луцюк

Голова Правління ГО «Вікімедіа Україна»

About yakudzawiki

Адміністратор і бюрократ української Вікіпедії
Опубліковано у Конкурси, Прес-релізи, Проекти з партнерами | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

3 Responses to Заява ГО «Вікімедіа Україна» щодо підсумків конкурсу «Пишемо про Закарпаття»

  1. nickispeaki коментує:

    Добре, що відповіли!

    Дійсно, хлопець добре старався.

    І що ще добре, що ми із цього зробили певні висновки. БО не загорами інші конкурси!

    Подобається

  2. wikiconc коментує:

    Ви,напевно,не читали, що оголосив 23.11. організатор конкурсу і призів
    http://www.mukachevo.net/UA/News/view/65821 Конкурс «Пишемо про Закарпаття разом» триватиме з 23.11 до 23.12.Переможців буде оголошено за 3-а номінаціями:
    • за найбільшу кількість якісних статей про Закарпаття в українській Вікіпедії;
    • за найбільшу кількість якісних фотографій про Закарпаття в українській Вікіпедії;
    • за найбільшу кількість якісних статей про Мукачево в українській Вікіпедії;
    Відповідно призами для переможців будуть:
    • 2 планшети Asus Transformer Pad Infinity TF700T 32GB Doc (TF700T-1I041A) Champagne gold
    • фотоапарат Canon EOS 1100D 18-55 DCIIIKIT
    • інші заохочувальні призи та сувеніри

    http://vgolos.com.ua/zhyttya/news/10267.html
    http://goloskarpat.info/blog/18790.html
    http://panorama-mukachevo.com/2012/12/06/38048/
    http://zaholovok.com.ua/sin-balogi-proponuje-zakarpattsyam-prosuvati-zakarpattya-u-vikipedij

    https://www.facebook.com/PishemoProZakarpattyaRazom
    1 місце в конкурсі “Пишемо про Закарпаття разом” зайняв користувач Muchachevo(70 статей,65 мали розмір не менше 3500 байтів, тому він і отримав приз за “Пишемо про Закарпаття разом”.
    2 місце-Stylenotes(31 стаття,з яких 30 не менше 3500 байтів).
    3 місце-Zakarpattya(47 статей,з яких 29 не менше 3500 байтів).
    4 місце зайняв Herald(20 статей,з яких 19 не менше 3500 байтів).
    https://www.facebook.com/notes/пишемо-про-закарпаття-разом/статистика-конкурсу-пишемо-про-закарпаття-разом-1/365234800239297
    В конкурсі за найбільшу кількість якісних статей про Мукачево в українській Вікіпедії 1 місце знов таки зайняв користувач Muchachevo,але оскільки він вже отримав приз,в тому числі і за статті за Мукачево(46 і 45), то приз в номінації друге місце і приз за найбільшу кількість якісних статей про Мукачево в українській Вікіпедії отримав користувач Zakarpatty.
    3 місце-Звірі(9-6)
    4 місце-Stylenotes(3-3)

    Подобається

  3. cnocikiw коментує:

    Читали. І посилання на умови конкурсу під словами “Додаткові умови, інструкція й технічні поради для учасників конкурсу можна знайти в окремій статті на Вікіпедії” теж прочитали. А ви?

    Подобається

Залишити коментар