Свічка пам’яті у Вікіпедії: розкажіть світові про Голодомор

З 28 листопада по 5 грудня пройде щорічна акція «Свічка пам’яті у Вікіпедії» зі створення та покращення статей про Голодомор 1932—1933 років. 

Усі можуть наповнювати Вікіпедію українською та іншими мовами інформацією про історичні реалії Голодомору, його дослідників та місця пам’яті цього геноциду.

Волонтери зібрали й впорядкували багато різних знань про цю віху нашої історії, однак їх варто примножувати їх і покращувати, долучившись до акції. Найактивніші учасники й учасниці отримають відзнаки від організаторів.

Сторінка акції у Вікіпедії із переліком статей: http://svichka.wikimedia.org.ua 

Створювати статті можна як в українській Вікіпедії, так і в інших мовних розділах. Наприклад, в українській Вікіпедії ще немає статей про рух опору під час Голодомору та часопис «Студії Голодомору/ Holodomor Studies».

Запрошуємо також покращувати наявні статті. Наприклад, у рамках минулорічного проєкту «Свічка пам’яті у Вікіпедії» було започатковано оглядову статтю про музеї Голодомору, яка потребує доповнення.

Будь-хто може доповнити Вікіпедію на цю тему — просто перегляньте статтю про своє рідне село чи місто. Чи є там є згадка про Голодомор, чи є дані про кількість жертв та про пам’ять Голодомору? Додайте або доповніть цю інформацію. 

Навіть якщо ваш рідний край відсутній на мапі Голодомору 1932—1933 років, імовірно, там вшановують пам’ять цієї трагедії або в його історії є інші голодомори. Допоможіть розповісти і про це теж.  

Світлини із подій вшанування можна завантажувати на Вікісховище та ілюструвати ними відповідні статті Вікіпедії, зокрема про пам’ятки культурної спадщини.

Опубліковано у Анонси, Вікіпедійне, Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

1 Responses to Свічка пам’яті у Вікіпедії: розкажіть світові про Голодомор

  1. Mykola Swarnyk коментує:

    Може варто було б якийся логотип чи шаблончик зробити для цього діла?

    Подобається

Залишити коментар