Геноцид кримськотатарського народу: історія депортації та сучасний аспект — публічна лекція Гульнари Абдулаєвої

У травні 1944 року за кілька днів радянська влада депортувала кримськотатарську націю із своєї батьківщини — і десятиліттями не дозволяла повернутися до Криму. Після окупації Криму в 2014 році агресія з боку Російської Федерації проти кримських татар поновилася. 

Цьогоріч минає 78 років від початку депортації кримських татар — тож з цієї нагоди у вівторок 31 травня 14:00 проведемо публічну лекцію про неї.

Лекторка — Гульнара Абдулаєва, дослідниця в галузі історії кримськотатарського народу, авторка та ведуча історичного проєкту Altin devir (Золота епоха) на телеканалі ATR.

Теми, які будуть висвітлені:

  • Депортація кримських татар 1944 року: історія геноциду
  • Сучасний аспект агресії Російської Федерації проти кримських татар
  • Як історія кримськотатарського народу висвітлюється у Вікіпедії — і як ви можете покращити це висвітлення.

Лекція пройде у вівторок 31 травня о 14:00. Вона транслюватиметься на YouTube-каналі «Вікімедіа Україна». Якщо ви хочете долучитися до розмови через Zoom, заповніть реєстраційну анкету за посиланням: https://forms.gle/4VFFZx4EansopSbm7 

Модератори:

  • Андрій Гриценко, завідувач кафедри історії, правознавства та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, член ГО «Вікімедіа Україна»
  • Антон Процюк, координатор програм ГО «Вікімедіа Україна».

Подію проводить Відділ виховної роботи та молодіжної політики Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка за підтримки громадської організації «Вікімедіа Україна».

Опубліковано у Анонси, Поточні події, Публічні заходи | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар