Вікіманія 2022 розпочалася! Дізнайтеся як до неї долучитися

Сьогодні розпочалася міжнародна Вікіманія — головна вікімедійна подія року. З 11 по 14 серпня вона об’єднає вікімедійців та вікімедійниць з усього світу на десятках дискусій, зустрічей, тренінгів, семінарів та презентацій нових проєктів. Ми зібрали для вас основну інформацію для участі та розклад українських подій на фестивалі. 

Розклад фестивалю

Цьогорічна Вікіманія триватиме чотири дні: з 11 до 14 серпня. Програма фестивалю  сформована так, щоб у різні дні охопити учасників та учасниць у різних часових поясах:

  • День 1. Азія/Океанія: 11 серпня 12:00 — 18:00 (за київським часом UTC+3).
  • День 2. Америка: 12 серпня 17:00 — 19:00, 13 серпня 01:00 — 05:00 (UTC+3).
  • День 3. Африка, Європа, Близький Схід: 13 серпня 10:00 — 15:00, 20:00 — 23:00 (UTC+3).
  • День 4. Всесвітній день: 14 серпня 11:00 — 15:00, 17:30 — 22:00 (UTC+3).

Усі дні фестивалю будуть транслюватися офіційними мовами ООН: арабською, китайською, англійською, французькою, іспанською, російською. Третій та четвертий дні Вікіманії будуть також перекладатися українською мовою.  

Українські сесії на Вікіманії

Під час цьогорічної Вікіманії можна долучитися подій, які прямо чи опосередковано повʼязані з Україною, українцями та українками:

11 серпня

О 12:45 (UTC+3) під час відкриття цьогорічної Вікіманії будуть показувати відео під назвою «Досліджуйте українську культуру, почніть із Вікіпедії» (Explore Ukrainian culture, start with Wikipedia).

З 17:05 до 18:00 (UTC+3) відбудеться панель під назвою «Криза і БоГеМА» (Crisis and GLAM), у якій візьме участь Ганна Осадчук — менеджерка освітніх та культурних програм ГО «Вікімедіа Україна».

13 серпня

З 10:10 до 10:50 (UTC+3) відбудеться презентація «Як працювати з розширенням Translate і зберігати спокій» (How to work with Translate extension and stay calm), яку проведе українська вікіпедистка Віра Моторко.

З 10:10 до 11:00 (UTC+3) відбудеться панель «Демонстрація різноманітності та інклюзії молоді через оповідання історій у русі Вікімедіа» (Showcasing Youth Diversity and Inclusion through Storytelling in the Wikimedia Movement), у якій взяв участь український вікімедієць Валентин (користувач Renvoy).

З 14:35 до 15:00 (UTC+3) відбудеться виступ від української вікіспільноти «Як війна Росії в Україні вплинула на вікіспільноту в Україні та за її межами» (How Russia’s war in Ukraine impacted the wiki community in Ukraine and beyond).

14 серпня

З 11:15 до 11:50 (UTC+3) відбудеться панель «Розуміння DEI (Різноманітність, рівність, включення) у Вікі любить пам’ятки і об’єднаних кампаніях загалом» (Understanding DEI in Wiki Loves Monuments and federated campaigns at-large), до якої долучиться Микола Козленко — член Правління ГО «Вікімедіа Україна» і організаційного комітету українського конкурсу «Вікі любить пам’ятки».

З 13:30 до 14:20 (UTC+3) пройде панель під назвою «Указання авторства зображень у Вікіпедії: чи можемо ми робити це краще?» (Image credits in Wikipedia: Can we do better?), у якій доповідатиме Наталія Тимків — членкиня ГО «Вікімедіа Україна» та голова Правління Фонду Вікімедіа.

З 19:50 до 20:40 (UTC+3) відбудеться подія «Смакуйте, перекушуйте та спілкуйтеся з Радою повірених Фонду Вікімедіа» (Sip, snack and chat with the Wikimedia Foundation Board of Trustees), у якій теж візьме участь Наталія Тимків.

Як доєднатися до Вікіманії?

Вікіманія 2022 проходить у онлайн-форматі — на віртуальній інтерактивній платформі Pheedloop. Зареєструватися на фестиваль можна до самого його завершення — 14 серпня. Для цього заповніть цю форму.

При вході на Вікіманію вкажіть електронну адресу, яку ви зазначили при реєстрації, та пароль, який прийде вам на електронну пошту.

Якщо ви не бажаєте реєструватися на інтерактивній платформі — ви можете дивитися більшість сесій у прямій трансляції на YouTube.

Вікізустріч у Києві

У неділю 14 серпня у Києві відбудеться локальна вікізустріч, присвячена Вікіманії. У планах зустрічі — спільний перегляд частини віртуальної програми Вікіманії, а також власна міні-програма.

Подія в Києві буде локальною, фінансової підтримки на проїзд і проживання не передбачено. Щоб долучитися до події — попередньо зареєструйтеся за цим посиланням.

Опубліковано у Поточні події | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар