У Вікіпедії триває «Фантастична осінь» 2022!

​​До 11 грудня триває тематична кампанія «Фантастична осінь» 2022! Її мета — наповнити українську Вікіпедію якісними статтями на теми фантастичних книг, фільмів, серіалів та їх авторів.

Український розділ енциклопедії вже входить до десяти найбільш розвинутих у царині фантастичної тематики, проте ціла низка важливих статей досі потребують створення чи покращення.

Минулого року завдяки цій кампанії вперше з’явилися статті про «Дім Харконненів» з всесвіту «Дюни», настільну гру «Відьмак: Пригодницька гра», роман «Загибель Уранії» та багато інших. 

Організатор «Фантастичної осені», користувач Yasnodark, розповів нам про історію створення цієї кампанії: «2015-го року я створив Проєкт:Фантастика та 3 дочірні проєкти, бо тема фантастики була висвітлена в україномовному розділі Вікіпедії вкрай погано та несистемно, тож я систематизував зосереджені в українській Вікіпедії статті та почав залучати інших осіб до подальшого розвитку фантастичної тематики. Згодом, восени 2016-го року, ми вперше провели “Місячник фантастичних творів”, 2017-го року — вдруге, а у 2018-му році захід було розширено в часі: так відбулася перша “Фантастична осінь” 2018, яка повторилася у 2019. 

Позаминулого року захід не відбувся через затримку з нагородженням за перші дві кампанії, проте вже минулого року проблему було вирішено і завдяки цьому я отримав мотивацію провести і новий захід — “Фантастичну осінь” 2021. 

Загалом за 6,5 років існування проєкту користувачі Вікіпедії створили понад 4 тисячі статей фантастичної тематики, з них більшість була створена саме під час пʼяти “Фантастичних” заходів. Загалом до них долучилися близько 150 користувачів. З них внесок приблизно половини заслуговував на нагородження книгами чи сувенірами.
За ці роки українська Вікіпедія з відсталого розділу стала однією з десяти найбільш розвинених розділів у сфері статей на фантастичну тематику. Її категоризація є однією з пʼяти найбільш досконалих».

Долучайтеся до «Фантастичної осені» 2022 та змагайтеся за призи від організаторів.

Опубліковано у Анонси, Поточні події | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to У Вікіпедії триває «Фантастична осінь» 2022!

  1. Сповіщення: Дайджест новин від «Вікімедіа Україна» за жовтень — листопад 2022 року | Вікімедіа Україна

Залишити коментар