У Львові нагородили переможців Веломісяця у Вікіпедії

29 жовтня у Першій львіській медіатеці відбулося нагородження переможців конкурсу статей у Вікіпедії під назвою Веломісяць. Упродовж місяця учасники конкурсу створювали і покращували статі на велосипедну тематику, які потім оцінювало журі з представників Львівської асоціації велосипедистів та досвідчених редакторів Вікіпедії.

Нагороджував переможців Максим Ціж, член правління «Вікімедіа Україна» і натхненник та головний організатор конкурсу.

За результатами конкурсу, перше місце посів Олександр Тагаєв, який написав 117 статей і завдяки цьому майже отримав майже втричі більше балів, ніж срібний призер.

Олександр Тагаєв

Друге місце посів Ярослав Стефанко, плідний дописувач Вікіпедії. Пан Ярослав подивував організаторів обраним призом (а це пила), але чим тільки не віддячить оргкомітет за старанну працю на благо Вікіпедії! 🙂 (Також його наздогнала іще одна відзнака — сертифікат Посла Азії у Вікіпедії, який він отримав за найбільшу кількість створений статей під час Місяця Азії у 2016 році).

Ярослав принагідно подякував дружині за підтримку свого хобі, і всі присутні погодились: дуже важливо, щоб удома розуміли, наскільки корисна діяльність редактора Вікіпедії 🙂

Ярослав Стефанко та Максим Ціж

Користувач:Flavius1, який посів третє місце, не зміг узяти участі в церемонії, однак його приз і диплом обов’язково знайдуть власника.

Крім трьох переможців, організатори нагородили трьох «переслідувачів» — учасників, що надзвичайно старалися і кожен у своїй, так би мовити, підтемі значно розширили її висвітлення у Вікіпедії. Наприклад, завдяки Миколі Василечку українська Вікіпедія тепер знає чи не все про велоінфраструктуру Тернополя.

Вячеслав Мамон

Микола Василечко

Особливо відзначив Максим Ціж внесок Ольги Лободи: користувачка зареєструвалася у Вікіпедії лишень напередодні конкурсу, однак так активно і швидко влилася в процес створення статей, що її було відзначено окремим дипломом як найкращу серед новаків. Пані Ольга захоплена тим, як її надихнув конкурс і навіть невеличкі речі, як-то подяки від інших користувачів Вікіпедії за створені статті.

Ольга Лобода

Більше фотографій з церемонії дивіться у Вікісховищі: VeloMonth 2017 Awards

Традиційно, переможці конкурсів «Вікімедіа Україна» мають змогу самостійно обрати приз собі до душі в межах нашого бюджету. Впевнені, що завдяки цим невеликим матеріальним приємнощам платонічна любов до Вікіпедії тільки міцніє 🙂

Дякуємо усім учасникам! Ми постійно проводимо конкурси статей та фотографій, зокрема з 1 листопада розпочнеться Конкурс наукової фотографії. З нетерпінням очікуємо вашої участі!

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Конкурси, Публічні заходи | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

3 Responses to У Львові нагородили переможців Веломісяця у Вікіпедії

  1. Сповіщення: Публікації про ЦБС для дорослих м. Львова у 2017 році – ЦБС

  2. Сповіщення: Публікації про ЦБС для дорослих м. Львова у 2017 році – Бібліотеки Львова

  3. Сповіщення: Редагування Вікіпедії із бомбосховища у Харкові — історія Вячеслава Мамона | Вікімедіа Україна

Залишити коментар