У Вікіпедії починається четверта весна європейських народів

21 березня розпочинається «CEE Spring 2018» — міжнародний конкурс написання у Вікіпедії статей про держави Центральної та Східної Європи. Він покликаний поглибити знання європейців про сусідні країни, а також налагодити порозуміння та співпрацю між спільнотами різних країн, покращити єдиний інформаційний простір.

Протягом понад двох місяців волонтери з цього регіону стоврюватимуть статті у Вікіпедії про культуру, науку, спорт, історію, географію та видатних особистостей сусідніх і не тільки країн, спільнот Центральносхідноєвропейського регіону.

Таким чином, ми дізнаватимемося більше про сусідні території та народи, з якими поділяємо спільну історію, та робитимемо це знання доступним мільйонам інших людей. 

Нагадаємо, що у 2017 році, у цьому конкурсі брали участь понад 400 користувачів-редакторів з країн Центральної та Східної Європи та близько 40 з інших країн світу. Разом вони створили понад 8200 статей у 30 мовних версіях Вікіпедії. 

Цього року, як і попереднього, одним з акцентів конкурсу є подолання гендерної нерівності серед редакторів та у тематичному наповненні Вікіпедії. CEE Women — конкурс у конкурсі, покликаний збільшити кількість біографічних статей про видатних жінок країн Центральної та Східної Європи.

Проект триватиме до 31 травня 2018 року. Дописувачі по черзі писатимуть статті про країни регіону, починаючи з Білорусі та Македонії (21-25 березня) і закінчуючи Грецією, Вірменією, Казахстаном (28-31 травня). Таким чином, українською мовою будуть створені й поліпшені статті про інші країни , а іншими мовами будуть писати й доповнювати статті про Україну й інші країни.

Найактивніші учасники отримають пам’ятні подарунки від організаторів. Долучайтеся!

Більше про конкурс читайте у Вікіпедії: https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:CEE_Spring_2018

а також:

Опубліковано у Конкурси | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар