Запрошуємо долучитися до тижня української мови у Вікіпедії

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з ГО «Вікімедіа Україна» розпочинає «Тиждень української мови у Вікіпедії». Суть заходу полягає у написанні та покращенні статей Вікіпедії на тему української мови. 

Присвячений цей марафон Дню української писемності та мови, який відзначатимемо 9 листопада. Цього дня організатори оголосять підсумки та відзначать пам’ятними призами тих, хто найактивніше та найякісніше наповнив Вікіпедію тематичними статтями про українську мову під час проведення акції. Розпочинається вона 11 жовтня і триватиме до 1 листопада.

«Розвиток українського сегменту Вікіпедії, його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, в першу чергу, українською мовою. Мені дуже приємно, що в останні роки український сегмент Вікіпедії активно розвивається, росте і, сподіваюся, що спільні проєкти, які наше Міністерство проводить з українською вікіпедійною спільнотою, сприятимуть подальшому розвитку української Вікіпедії, утвердженню української мови та україномовного контенту у ній», — наголосив перший заступник Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.  

Марафон «Тиждень української мови у Вікіпедії» має на меті збільшити як кількість, так і якість статей у Вікіпедії, тематика яких дотична до української мови. Це можуть бути будь-які матеріали, що стосуються тем виникнення, розвитку, вивчення, досліджень української мови, мовної термінології, законодавства, інституцій, вчених-мовознавців, громадських ініціатив та мовних активістів тощо.

«Важливим завданням ГО «Вікімедіа Україна» є розвиток україномовного сегменту Вікіпедії, сприяння збільшенню кількості статей у ньому та підвищення їх якісного рівня. Ми регулярно у партнерстві з різними організаціями оголошуємо тематичні тижні чи місяці і бачимо, що це стає певним поштовхом для дописувачів, які саме у цей період активно збагачують Вікіпедію вмістом на визначену тематику. Тому ми з радістю відгукнулися на пропозицію Міністерства культури та інформаційної політики України провести такий марафон до Дня української писемності та мови. Тож закликаю охочих взяти участь у ньому та створювати чи покращувати статті, які стосуються мовної тематики. А 9 листопада, у День української писемності та мови, ми спільно з Міністерством культури та інформаційної політики назвемо та відзначимо тих, кому це вдалося найкраще», — зазначив Антон Процюк, координатор програм ГО «Вікімедіа Україна».

Детальна інформація про умови, вимоги до статей та призи — на сторінці марафону у Вікіпедії.

Опубліковано у Анонси | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар