Біллі Айліш, Індіра Ганді та княгиня Ольга: результати марафону «Це сказала вона» у Вікіцитатах

15 жовтня — 30 листопада 2021 року вдруге в українських Вікіцитатах проходив марафон зі створення і покращення підбірок цитат видатних жінок «Це сказала вона». Ділимося результатами цієї кампанії.

Мета марафону — підкреслити і показати світові досягнення жінок та їхню роль в історії. Щоб боротися з гендерними стереотипами і розкривати лідерський потенціал жінок, важливо демонструвати їхні досягнення та розказувати історії успіху.

Він проходив в межах міжнародної кампанії #SheSaid, яку проводить ініціатива Wiki Loves Women. Українська частина пройшла за підтримки громадської організації «Вікімедіа Україна».

У кампанії «Це сказала вона» 2021 року взяли участь 17 учасників та учасниць. Вони створили 169 та покращили 55 статей, завдяки чому кількість статей про жінок  сягнула 958. До марафону частка статей про жінок в українських Вікіцитатах становила 17,8 %, а після — збільшилася до 20,4%.

Зусиллями учасників та учасниць кампанії в українських Вікіцитатах вперше з’явилися статті про руську княгиню Ольгу, королеву Великої Британії Єлизавету II, американську телезірку Кім Кардаш’ян, співачку Біллі Айліш, лауреатку нобелівської премії з хімії Дженніфер Дудну, українську математикиню Катерину Терлецьку та багатьох інших видатних жінок.

«Моя мотивація долучитися до проєкту — розвиток українських Вікіцитат, як мають великі шанси позмагатися з Вікіцитатами іншими мовами, а також наповнити їх статтями про вислови українських письменниць, які представляють сучасну українську літературу», — розповів учасник конкурсу користувач Dimant.

Також в межах кампанії було суттєво збільшено кількість цитат у статтях про колишню прем’єр-міністерку Індії Індіру Ганді, польську письменницю Ольгою Токарчук, італійську акторку Софі Лорен, засновницю однойменного дому моди Chanel Коко Шанель.

Учасниця кампанії Дарина (Rina.sl), яка увійшла до топ-3 найактивніших учасниць, зазначила: «Мені дуже подобається проєкт “Вікіцитати”, бо завдяки ньому можна більше дізнатися про відомих людей, їх позицію щодо важливих тем тощо. До того ж цитати — мотивують, окриляють, змушують замислитися над своїми поглядами та збагачують власний світогляд. Дуже приємно, що все більше конкурсів проходять не лише у Вікіпедії, а в тому числі у Вікіцитатах».

За результатами кампанії було сформовано рейтинг учасників та учасниць:

  1. Toriyamv — 1246 балів;
  2. Rina.sl — 1233 бали;
  3. Alice Redhotroof — 952 бали;
  4. Педагог Світлана — 308 балів;
  5. Dimant — 173 бали;
  6. MarianaSenkiv — 154 бали;
  7. Visem — 73 бали;
  8. Досвітній морок — 63 бали;
  9. Wikiuser10938 (olena_petrish) — 54 бали;
  10. Melnikov v n — 48 балів;
  11. Shybetsky — 43 бали;
  12. GrigorTa — 38 балів;
  13. Сергій Липко — 30 балів;
  14. MarynaChala — 19 балів;
  15. Віщун — 19 балів;
  16. Roman333 — 12 балів;
  17. VenzKor — 7 балів.

Усі активні учасники та учасниці кампанії отримають сувеніри від організаторів, а три найактивніші: Toriyamv, Дарина (Rina.sl) та Alice Redhotroof — особливі подарунки, як-то сертифікати онлайн-магазинів. 

Серед сувенірів проєкту «Це сказала вона» — календарі і закладки з цитатами видатних жінок.
Фото: Rina.sl, використовується з дозволу авторки

Дякуємо всім учасникам та учасницям за їх внесок у висвітленні досягнень видатних жінок та їхню роль в історії!

  • Повний перелік статей, створених в межах кампанії «Це сказала вона», читайте за посиланням.
  • Слідкуйте за нашими соцмережами, щоб не пропустити нових кампаній від «Вікімедіа Україна».
Опубліковано у Результати, Рейтинги | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

2 Responses to Біллі Айліш, Індіра Ганді та княгиня Ольга: результати марафону «Це сказала вона» у Вікіцитатах

  1. Сповіщення: Дайджест грудень 2021 — січень 2022 | Вікімедіа Україна

  2. Сповіщення: Як допомогти розвитку Вікіпедії: 10 різноманітних способів | Вікімедіа Україна

Залишити коментар