З 27 до 31 січня пройде Вікімарафон до дня народження української Вікіпедії

27–31 січня ГО «Вікімедіа Україна» традиційно запрошує до марафону з наповнення українськомовного розділу Вікіпедії якомога більшою кількістю нових статей. Участь можуть взяти всі охочі; організатори проведуть серію вебінарів, а для активних учасників та учасниць передбачені сувеніри.

Долучитися до Вікімарафону можуть всі охочі з будь-якого куточку світу — для цього потрібно зареєструватися у Вікіпедії та написати нову статтю українською мовою.

Усі створені в межах Вікімарафону статті мають відповідати правилам Вікіпедії: посилатися на надійні (авторитетні) джерела інформації, і не містити плагіату. Також слід дотримуватися нейтральної точки зору та обирати теми, що відповідають критеріям значущості. Можна вибрати з запропонованих тем або самостійно знайти тему, якої ще бракує у Вікіпедії.

30 січня 2004 року було започатковано українськомовний розділ Вікіпедії; з того часу він став найбільшою онлайн енциклопедією українською мовою. Вже 18 років Вікіпедія робить більш доступними знання людства, надаючи потрібну інформацію швидко та без реклами. Вікімарафон — це нагода подякувати Вікіпедії за ті моменти, коли вона вам прислужилася, і підтримати її розвиток новими цікавими статтями.

Щоб допомогти зі створенням статей і відповісти на ваші запитання, організаційна команда Вікімарафону проведе вебінари і онлайн консультації за участі досвідчених вікіпедистів. Зареєструватися на них можна за посиланням.

Розклад вебінарів:

  • Середа 26 січня, 19:00
  • П’ятниця 28 січня, 13:00
  • Субота 29 січня, 13:00

Розклад онлайн-консультацій:

  • Четвер 27 січня, 18:00
  • П’ятниця 28 січня, 15:00
  • Неділя 30 січня, 15:00

Долучайтеся до Вікімарафону та запрошуйте друзів. Розкажіть про вашу участь у соцмережах, використовуючи гештеґи #Вікімарафон, #ЯпишуВікіпедію.

Для усіх охочих учасників, котрі створять принаймні одну статтю під час Вікімарафону, передбачені сувеніри з логотипом Вікіпедії.

Опубліковано у Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар