Долучайтеся до Місяця культурної дипломатії України 2022

#UkraineEverywhere — із таким закликом з 17 лютого до 17 березня вдруге відбудеться Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії. Кампанія спрямована на покращення та створення статей про Україну та українську культуру якомога більшою кількістю мов. Її спільно проведуть ГО «Вікімедіа Україна», Український Інститут та Міністерство закордонних справ.

Місяць культурної дипломатії України буде присвячений відомим українським митцям кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру, серед яких Микола Леонтович, Марко Вовчок і Сергій Параджанов, а також культурним явищам, подіям та інституціям, як-от Український авангард, Київ Музик Фест чи Мистецький арсенал. У межах кампанії закликаємо доповнювати та створювати нові статті іноземними мовами, щоб об’єктивна інформація про Україну була доступною сотнями світових мов.

Місяць культурної дипломатії України проходитиме вдруге, перша кампанія відбулась у 2021 році. Тоді 172 користувачі і користувачки створили понад 817 нових статей понад 30 мовами.

Завдяки торішній кампанії статтю «Многая літа» тепер можна почитати мовою малаялам (Індія), а статтю про «Розстріляне відродження» — китайською. У багатьох мовних розділах з’явилися статті про бренд України — Ukraine NOW; відомі українські фільми останніх років — Атлантида, Донбас. Серед постатей багато уваги було до Дзиґи Вертова та Софії Яблонської.

Цьогоріч серед пропонованих до створення у іншомовних розділах Вікіпедії — статті про український кінематограф, шістдесятників, театр «Березіль», Миколу Леонтовича, Георгія Нарбута та багатьох інших видатних діячів української культури.

«Вже вдруге поспіль ми проводимо місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії. Це чудова можливість розповісти світові про креативну, динамічну, інноваційну Україну. Просування позитивного іміджу України за кордоном входить до ключових пріоритетів нашої Стратегії зовнішньополітичної діяльності. Закликаю всіх долучатися до цієї ініціативи, аби у Вікіпедії з’явилися сотні нових статей про українське кіно, музику, театр, літературу та мистецтво», — зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Запрошуємо долучитися до Місяця культурної дипломатії України усіх охочих та змагатися за призи! 

  • Детальну інформацію про конкурс, список пропонованих статей та умови участі читайте за посиланням http://ucdm.wikimedia.org.ua 
Опубліковано у Анонси, Вікітижні, Поточні події | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар