Візьміть участь у номінації «Австрія» конкурсу «Європейська весна» 2023

До 15 травня в українській Вікіпедії у межах конкурсу «Європейська весна» триває спеціальна номінація «Австрія». Вона присвячена створенню та покращенню статей на австрійську тематику українською мовою.

Писати про Австрію запрошують громадська організація «Вікімедіа Україна» у партнерстві з Австрійським Бюро кооперації у Львові. Мета спецномінації — покращити представлення цієї країни (культури, історії, географії тощо) в українському розділі найбільшої онлайн-енциклопедії.

За попередні роки конкурсу «Європейська весна» учасники та учасниці опрацювали понад 700 статей про Австрію українською мовою. Всього в українській Вікіпедії нараховується близько 5 тисяч статей на австрійську тематику; для порівняння, в англійській Вікіпедії їх понад 22 тисячі, а у німецькій Вікіпедії — понад 80 тисяч.

Щоб взяти участь у цій номінації, до 15 травня створіть та доповніть якомога більше статей на австрійську тематику в українській Вікіпедії. Щоб стаття взяла участь у конкурсі — залишіть на її сторінці обговорення шаблон {{Європейська весна 2023}} та додайте статтю до відповідної географічної категорії. Перелік рекомендованих до опрацювання статей доступний за посиланням.

За результатами кампанії Австрійське Бюро кооперації у Львові нагородить автора чи авторку найбільшого внеску до статей на австрійську тематику, згідно з регламентом конкурсу та правилами Вікіпедії. Також відзначать авторів/авторок двох найкращих статей про Австрію за оцінкою загального конкурсного журі.

Опубліковано у Поточні події, Проекти з партнерами | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар