Анонс: тренінг «Перевірка інформації та протидія дезінформації» для вікіспільноти

У розпалі інформаційної війни і стрімкого поширення неправдивої інформації, фейкових новин і пропаганди критично важливими є володіння навичками та інструментами для перевірки фактів, джерел інформації і боротьби з дезінформацією. 

Спільноті вікіпроєктів особливо важливо знати про практичні стратегії, методи та ресурси для перевірки фактів і інформації, виявлення та викриття дезінформації задля забезпечення точності та достовірності статей.

Тож запрошуємо всіх охочих на тренінг, присвячений перевірці інформації та протидії дезінформації, який відбудеться 23 травня з 17:00 до 19:00.

У ході тренінгу обговоримо такі теми:

  • Як людина сприймає інформацію: чому ми є вразливими до дезінформації?
  • Фейки, наративи та меседжі: в чому різниця між цими поняттями? 
  • Ключові наративи російської пропаганди: хто їх розповсюджує та у який спосіб?
  • Основні підходи до протидії дезінформації.

Тривалість тренінгу — 2 години. Тренінг відбудеться онлайн, на платформі Zoom. Для участі у тренінгу, будь ласка, заповніть реєстраційну форму за посиланням.

За бажання учасники й учасниці тренінгу отримають офіційні сертифікати про участь від Національного Демократичного Інституту, в якому буде зазначена кількість годин. Для отримання сертифіката потрібно взяти активну участь у онлайн-тренінгу в день події.

Тренерка — Ксенія Ілюк, аналітикиня, експертка з дослідження дезінформації та маніпуляцій, інформаційно-психологічного впливу і механізмів захисту від нього. Ксенія є співзасновницею стартапу Let’s Data. який займається моніторингом, аналізом даних та дослідженнями за допомогою штучного інтелекту. У минулому — керівниця Центру досліджень громадської організації «Детектор медіа». 

Захід організовано Національним Демократичним Інститутом (НДІ) та ГО «Вікімедіа Україна» за підтримки Уряду США та Канади.

Опубліковано у Анонси, Публічні заходи | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар