Як минув «Місячник ілюстрування статей про науку» у Вікіпедії

З 22 травня до 22 червня 2023 року в українській Вікіпедії вперше проходив «Місячник ілюстрування статей про науку». Кампанію проводила громадська організація «Вікімедіа Україна». Про її результати розповідаємо у цій статті.

«Місячника ілюстрування статей про науку» — кампанія, що має на меті наповнити Вікіпедію та Вікідані світлинами, поданими на український етап Конкурсу наукових зображень.

Науковий конкурс проходить в Україні з 2015 року, його учасники й учасниці завантажили до Вікісховища понад 5500 наукових зображень. Однак більшість з них не використовуються у інших вікіпроєктах. Щоб змінити цю ситуацію, ми започаткували цю компанію.

За місяць до неї долучилися 8 учасників та учасниць, які проілюстрували 104 статті в українській Вікіпедії, 25 з них — створили у межах конкурсу: Меридіанний круг, Німецька оса, Мідасова цихліда, Фосфід індію та інші. 

Також нові ілюстрації отримали 41 елемент у Вікіданих. Серед них: Середовище Ендо, диметилсульфоксид, Атрофічні рубці тощо.

Активний учасник кампанії користувач Alexey laa розповів про свою мотивацію: «Мені подобається, коли мої фото обирають для використання у статтях Вікіпедії. Я додав деякі свої фото і відео до статей. Отримав більше практики у створенні і редагуванні статей. Коли створюєш нову статтю, цікаво глибше зануритися у матеріал, дізнатися більше подробиць. Хоча, пошук джерел іноді буває непростим, і не завжди вдається знайти достатньо матеріалу для статті».

Усі активні учасники та учасниці отримають призи та брендовані сувеніри від організаторів. Дякуємо кожному та кожній, хто долучився до цієї кампанії!

Опубліковано у Результати, Статистика | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

2 Responses to Як минув «Місячник ілюстрування статей про науку» у Вікіпедії

  1. Сповіщення: Дайджест новин від «Вікімедіа Україна» за червень — липень 2023 року | Вікімедіа Україна

  2. Сповіщення: «Вікімедіа Україна» у 2023 році: 10 проєктів | Вікімедіа Україна

Залишити коментар