Підсумки змагання бібліотек у Вікіпедії

Протягом 19—25 березня тривав конкурс «Культурна спадщина та видатні постаті краю», до участі у якому запрошувались працівники та користувачі бібліотек України для того, щоб створювати і покращувати статті про свій регіон та його видатних постатей в українській Вікіпедії. Представляємо результати оцінювання команди журі та оргкомітету.

Усього було створено або доповнено 288 статей бібліотекарями та користувачами 45 бібліотек різних міст, сіл та селищ України. Після конкурсного періоду тривала робота журі, яке складалося з досвідчених вікіпедистів. Учасники написали та поліпшили понад 200 статей про видатних особистостей, майже 50 статей про пам’ятки історії, культури. Бібліотечні спеціалісти довели, що готові ділитися своїми знаннями та інформацією, яку накопичують та зберігають, навіть у такий незвичний спосіб, коли користувачі знаходяться не в стінах бібліотеки, а є читачами найпопулярнішої онлайн енциклопедії. Змагання за звання найкращих відбувалось у трьох номінаціях:  «Найкраща Вікістаття», «Найкраща поліпшена Вікістаття», «Найактивніша бібліотека».

За свою якість та джерельну базу, такими були основні критерії оцінювання у номінації «Найкраща Вікістаття», найвищі бали отримали статті:

У номінації «Найкраща поліпшена Вікістаття», як і було оголошено,  відзнаки отримують п’ять користувачів, які додали найбільший обсяг нової або додаткової інформації до вже наявних статей у Вікіпедії:

І, нарешті, оргкомітет конкурсу мав оцінити, які бібліотеки залучили найбільше учасників до своїх команд і як добре інформували їх. Найактивнішими бібліотеками визнані:

  1. Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека
  2. Хорольська центральна районна бібліотека
  3. Бердичівська міська централізована бібліотечна система, до якої входять Бердичівська центральна міська бібліотека, Бердичівська міська бібліотека для дітей)

Також організаційний комітет вирішив відзначити спецномінацією «Найактивнішого учасника». Ним став Користувач:Гуманіст, який у конкурсний період створив 27 та покращив 9 статей у Вікіпедії про видатних людей свого регіону.

На всіх переможців чекають дипломи, сертифікати інтернет-магазинів та сувеніри з логотипом Вікіпедії. Також сувеніри та подяка очікують кожну з бібліотек, що долучилися до конкурсу.

Конкурс проходив за інформаційної підтримки Української бібліотечної асоціації та Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.

Шановні переможці, будь ласка, активуйте у налаштуваннях можливість отримувати листи електронною поштою, щоб організатори могли з Вами зв’язатися. Як це зробити — можна прочитати тут.

Опубліковано у Конкурси, Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

6 Responses to Підсумки змагання бібліотек у Вікіпедії

  1. Сповіщення: У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України | Вікімедіа Україна

  2. Сповіщення: Вінничан запрошують писати статті до Вікіпедії на тему — «Культурна спадщина та видатні постаті» | Вінниця Преспоінт

  3. Сповіщення: У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України – Овруцька міська рада

  4. Сповіщення: У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України | Білківська сільська рада

  5. Сповіщення: У ВІКІПЕДІЇ ПРОЙДЕ КОНКУРС СТАТЕЙ ПРО КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУ І ВИДАТНИХ ПОСТАТЕЙ УКРАЇНИ – Матвіївська сільська рада

  6. Сповіщення: У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України – Острозький замок

Залишити коментар