Вільно й законно. Запрошуємо переглядати записи вебінарів про юридичні аспекти поширення вільних знань

У червні ГО «Вікімедіа Україна» разом з партнерами з Creative Commons Ukraine та Лабораторії цифрової безпеки провели серію вебінарів про юридичні аспекти діяльності в інтернеті, в тому числі редагування статей у Вікіпедії. Лектор/ки розповідали про те як юридичні тонкощі впливають на поширення вільних знань та де проходить межа між свободою поширення інформації та порушенням чиїхось прав. Дякуємо всім, хто зміг долучитись до трансляції, всіх інших запрошуємо переглянути вебінари в записі.

Як редагувати Вікіпедію та не порушувати закон

Максим Наумко, представник Creative Commons Ukraine, розповів про те, що таке вільні ліцензії, які вони бувають та як вони пов’язані зі свободою панорами. 

Повага до приватного життя у Вікіпедії

На цьому вебінарі разом із Вітою Володовською, керівницею юридичного відділу у Лабораторії цифрової безпеки та експерткою у сфері медійного та міжнародного права, говорили про те, як не переступити тонку межу між свободою вираження та правом на приватність, а також про відповідальність за поширення фейків в інтернеті.

Вікіпедія та свобода слова

Під час цієї онлайн-зустрічі Максим Дворовий, юрист Лабораторії цифрової безпеки та фахівець в області медійного права пояснював, де саме пролягає межа між свободою слова та порушенням закону, чи існують легітимні підстави для обмеження свободи слова (спойлер: так, але небагато), а також про те, коли такими підставами зловживають і чому так робити не можна.

Фото на обкладинці: Markus Winkler, Unsplash

Опубліковано у Вільні ліцензії, Проекти з партнерами. Додати до закладок постійне посилання.

1 Responses to Вільно й законно. Запрошуємо переглядати записи вебінарів про юридичні аспекти поширення вільних знань

  1. Сповіщення: Здобутки «Вікімедіа Україна» у 2020 році | Вікімедіа Україна

Залишити коментар