Результати Загальних зборів Вікімедіа Україна

28 лютого відбулися чергові Загальні збори громадської організації «Вікімедіа Україна». Вперше в історії збори пройшли виключно онлайн. Розповідаємо про основні прийняті на зустрічі рішення.

Загальні збори є найвищим керівним органом Вікімедіа Україна і відбуваються приблизно раз на рік. Цього року, у шістнадцятих Загальних зборах взяли участь 49 членів і членкинь організації.

Звіти. Учасники зборів заслухали звіти Правління та Ревізійної комісії попередньої каденції. Також був представлений звіт про роботу організації у 2020 році і фінансовий звіт за 2020 та початок 2021 року.

Оновлений склад керівних органів. Саме Загальні збори обирають нові каденції Правління і Ревізійної комісії.

До нового складу Правління ввійшли:

  • Ілля Корнійко (Ilya) — голова Правління
  • Богдан Мельничук (Base) — секретар Правління, перший заступник голови
  • Микола Козленко (NickK) — скарбник, заступник голови

Вітаємо Ольгу Мілянович та Ігоря Маковського, обраних до Правління вперше.

Обов’язки правлінці розподілили під час першого засідання в новому складі, що відбулося 2 березня.

До Ревізійної комісії було обрано Вячеслава Мамона (Venzz), Марину Лютинську та Сергія Липка. Очільника/цю Ревізійної комісії планують обрати на засіданні 7 березня.

Зміни до Статуту. Члени Правління попередньої каденції розробили проєкт змін до Статуту Вікімедіа Україна. На Загальних зборах їх розглянули та прийняли, з урахуванням уточнень. Оновлення здебільшого спрямовані на те, щоби гармонізувати Статут і привести його у відповідність із чинним законодавством.

Також на Загальних зборах вирішили започаткувати ініціативну групу, яка надалі удосконалюватиме Статут. Зголошення до групи триває за посиланням.

І про плани. Під час зборів вікімедійці також обговорили основні напрямки роботи ВМУА у 2021 році. На цьому, як і на всіх інших етапах зборів, усі присутні мали змогу висловити свої думки й долучитися до обговорень важливих для організації питань.

Дякуємо усім за приділений час (а збори тривали 12 годин!) і співпрацю задля розвитку Вікімедіа Україна.

З планами й проєктами організації на цей рік можна ознайомитися тут.

Читайте також про підсумки Загальних зборів 2020.

Опубліковано у Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар