«Я завжди прагну казати “так” можливостям». Нотатки з лекції Анни Гюльстранд

10 березня відбувся всеукраїнський вебінар в межах кампанії WikiGap 2021. Окрім тренінгу з редагування Вікіпедії, вебінар включав лекцію спеціальної гості — Анни Гюльстранд, експертки з диджитал проєктів і розвитку компаній.

Зараз Анна, серед іншого, є віце президенткою технологічної компанії Mentimeter і членкинею правління в бізнес-школі Hyper Island. Під час зустрічі гостя розповіла про жіноче лідерство, рівність і різноманіття в ІТ світі. Ми занотували деякі з думок спікерки.

«Коли виникає можливість, моя відповідь за замовчуванням — «так», і це суттєво вплинуло на мій розвиток. Водночас я з тих, хто легко погоджується щось зробити безкоштовно, не претендує на оплату. Але якраз оплата чи пошук інших переваг, які має можливість, є нагадуванням про те, як багато ви знаєте і що є речі, які ви робите добре. Це має бути не просто «так», а «так… і».

«Короткого шляху у світ ІТ немає, особливо коли йдеться про програмування, вам потрібно навчитися це робити. Тож присвятіть свій час навчанню, зробіть зусилля. Здобувши потрібний рівень навичок, ви зможете подаватися до багатьох прогресивних компаній, які радо візьмуть вас у команду, незалежно від вашого гендеру».

«Дуже багато людей допомагали мені, коли я була студенткою. Зараз у свої 40 я намагаюся приділяти час тому, щоб допомогти студентам і бути рольовою моделлю».

«У Mentimeter підхід до різноманітності охоплює багато аспектів. Ми враховуємо його, наймаючи працівників, в роботі з командою і створенні продукту, яким сьогодні користуються у 122 країнах. Ми прагнемо зібрати в команді якнайбільше різних людей, адже це дозволяє краще створювати інновації».

«Різноманітність присутня в нашій команді рекрутерів. Також, щоб зменшити суб’єктивність оцінювання, ми проводимо різні тести для кандидатів і пропонуємо їм роботу з бізнес кейсами».

«WikiGap — це про той виклик, коли ми точно знаємо, що такі неймовірні жінки були, але у Вікіпедії вони не представлені. Тож нам треба спрямувати зусилля на те, щоб розповісти про них в онлайн енциклопедії».

Повністю лекцію можна переглянути в записі вебінару:

Із 5 до 21 березня в українській Вікіпедії триває марафон WikiGap. Усі охочі можуть створювати й покращувати статті про видатних жінок та на споріднені теми. Встигніть долучитися: wikigap.org.ua.

Цього року кампанію WikiGap в Україні спільно організовують ГО «Вікімедіа Україна», Посольство Швеції в Україні, Національний Демократичний Інститут (НДІ) та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні.

Опубліковано у Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

2 Responses to «Я завжди прагну казати “так” можливостям». Нотатки з лекції Анни Гюльстранд

  1. Ganna Onkowich коментує:

    Дякую, колего. Перегляну пізніше – багато роботи. 

    11 березня 2021, 12:55:23, від “Вікімедіа Україна” :

    користувач ivashyna оприлюднив: ” 10 березня відбувся всеукраїнський вебінар в межах кампанії WikiGap 2021. Окрім тренінгу з редагування Вікіпедії, глядачі й слухачі мали можливість послухати лекцію спеціальної гості — Анни Гюльстранд, експертки з диджитал проєктів і розвитку компаній. “

    Подобається

  2. Сповіщення: Понад 700 статей у Вікіпедії та 170 у Вікіцитатах: результати WikiGap 2021 | Вікімедіа Україна

Залишити коментар