Анонс: можливість для освітян — Reading Wikipedia in the Classroom

Цієї осені Фонд Вікімедіа — американська некомерційна організація, що підтримує інфраструктуру Вікіпедії — пропонує повчитись та локалізувати в Україні програму Reading Wikipedia in the Classroom. Метою програми є, завдяки локалізованому набору інструментів та можливостям професійного навчання, допомогти як вчителям, так і учням розвивати навички медіа- та інформаційної грамотності із використанням інструментів Вікіпедії.

Зображення: Фонд Вікімедіа, CC BY-SA 4.0

Фонд Вікімедіа запрошує подавати заявки на тренінг для тренерів, пройшовши який, ви отримаєте сертифікат від Фонду про право впровадження програми та навчання вчителів в Україні. Тож організатори чекають на ваші заявки, якщо ви:

  • Зацікавлені у розвитку Освітньої програми та маєте щире бажання розробляти навчальні матеріали для освітян, налагоджувати та розбудовувати партнерства у системі середньої школи на навчань для вчителів;
  • Зацікавлені у впровадженні проєкту в Україні;
  • Готові приділяти по 6 годин впродовж 8 тижнів (з 27 вересня по 22 листопада) онлайн навчанню та на виконання домашніх завдань.

Дедлайн — 31 серпня.
Навчання проходитиме англійською мовою.
Буде відібрано 25 учасників та учасниць з різних країн.

Якщо маєте запитання, можна писати команді Освітньої програми Фонду — education@wikimedia.org

«Вікімедіа Україна» не організовує цей тренінг і не впливає на те, хто буде відібраний, але ми можемо спробувати надати вам допомогу у поданні, якщо вам буде цікаво. Пишіть за адресою edu@wikimedia.org.ua

Корисні посилання:

About Hanna Osadchuk

Координую освітні програми та БоГеМА. Ваша контактна особа для співпраці зі школами, університетами, бібліотеками, галереями, архівами, музеями. Спільно творитимемо нову якість вільних знань українською!
Опубліковано у Анонси. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар