Як відзначили 300-річчя Григорія Сковороди в українській Вікіпедії 

Із 3 по 18 грудня 2022 року в українській Вікіпедії проходив тематичний тиждень до 300-річчя Григорія Сковороди — одного з найвідоміших українських філософів-містиків, богословів, поетів та педагогів. Він був присвячений наповненню Вікіпедії статтями на теми пов’язані зі Сковородою — його твори, аспекти біографії, його культурна та філософська спадщина тощо.

Протягом цього тижня 13 учасників та учасниць кампанії започаткували 62 статті, 6 категорій та доопрацювали 3 статті на теми життєпису та творчості й діяльності Григорія Сковороди.

Найбільше статей (20) започаткував користувач Андрій Гриценко, а найбільшу статтю про Лощицю Юрія Михайловича (94 622 байт) — користувач ДмитрОст (загалом 9 статей). 8 статей — у користувачки Пані Людмила, 6 — у Kamelot, ще 4 — у користувача Dmytro Petrov. Загалом українська Вікіпедія поповнилася 541209 байтами нової інформації.

Серед нових статей, створених під час тематичної кампанії, можна згадати «Григорій Сковорода, марка, 2022» про марку, спецпогашення якої відбулося з нагоди 300-літнього ювілею українського генія. Також були започатковані статті про марки випущені 25 років («Григорій Сковорода, марка, 1997») та 50 років тому («Григорій Сковорода, марка, 1972»). Крім того, з’явилися статті про фільми, що розповідають про життя та творчість Григорія Савича, а також про його відомих учнів та науковців-сковородинознавців, вулиці та встановлені пам’ятники Григорію Сковороді.

Під час тематичного тижня найбільшу кількість переглядів отримали статті про будинок, у якому жив Сковорода у селищі Бабаї (242 рази), пам’ятник Григорію Сковороді у селищі Бабаї (188) та українську скульпторку Жуковську Любов Гнатівну (152).

Марафон відбувся за підтримки ГО «Вікімедіа Україна». Переможці кампанії та її активні учасники отримають призи: пам’ятні сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна.

Дякуємо всім учасникам та учасницям марафону, а також дописувачу-організатору Шиманському Василю за значний внесок і допомогу в організації цього проєкту.

About andrejhrytsenko

Адміністратор Вікіпедї, член правління ГО "Вікімедіа Україна"
Опубліковано у Результати, Рейтинги | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар