Дайджест новин від «Вікімедіа Україна» за січень — лютий 2023 року

У новому щомісячному дайджесті новин від ГО «Вікімедіа Україна» за січень—лютий 2023 року розповідаємо про останні новини та нові можливості для вікімедійців під час війни.

Найкраща світлина «Загальної категорії» Конкурсу наукових зображень 2023

Майбутні події

18 лютого о 15:00 ми проведемо онлайн-нагородження переможців Конкурсу наукових зображень 2022. Усі охочі можуть дивитися пряму трансляцію на YouTube-каналі «Вікімедіа Україна» або написати за адресою SciencePhoto@wikimedia.org.ua, щоб отримати посилання на Zoom-зустріч.

Минулі події

До 5 лютого тривала міжнародна акція #1Lib1Ref з наповнення Вікіпедії авторитетними джерелами. До неї уже долучилися 74 учасники та учасниці, які додали нові джерела до 381 статті. Про детальніші результати кампанії ми розповімо згодом.

Вікімарафон 2023

З 26 січня по 5 лютого в Україні тривав щорічний Вікімарафон — масштабна кампанія до дня народження української Вікіпедії. До неї долучилися 346 учасників та учасниць, які створили 1891 нову статтю українською мовою.

Також межах Вікімарафону пройшло понад 35 подій у різних країнах, до яких долучилися більше 500 учасників та учасниць. Детальніше про результати кампанії читайте за посиланням.

До 31 січня у межах Вікімарафону ми провели вікторину з 15 запитань про минуле та сьогодення найбільшої онлайн-енциклопедії. У ній взяли участь 77 учасників та учасниць. Детальніше про результати вікторини читайте у нашій статті.

Публікації «Вікімедіа Україна»

Міжнародні події та публікації

Опубліковано у Поточні події, Щомісячний дайджест | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар