Незалежність Молдови, історичний центр Кишинева та радянський ультиматум Румунії: результати «Тижня Молдови» у Вікіпедії

Чи ви знали, що в XV столітті Молдова перемогла на полі бою Османську імперію, а наукову фантастику в молдовській літературі започаткував уродженець українського Ізмаїла? 

Тепер про це ви можете дізнатися в українській Вікіпедії завдяки «Тижню Молдови», який тривав з 4 до 19 лютого. Кампанія проходила за підтримки ГО «Вікімедіа Україна, розповідаємо про її результати у цій статті.

Мета кампанії «Тиждень Молдови» — створити і поліпшити якомога більше статей на важливі та актуальні теми, присвячені близькому сусіду України — Молдові, яка пов’язана з нами географічно, історично та культурно.

До неї долучилися 29 учасників та учасниць, які створили 487 та поліпшили 21 статтю про цю країну. Зокрема, в українській Вікіпедії тепер можна прочитати про незалежність Молдови, історичний центр Кишинева, письменника-фантаста Александру Громова, Васлуйську битву 1475 року, радянський ультиматум Румунії у 1940 році та багато інших тем.

Найактивнішими користувачами тижня стали: Krutyvuss, Андрій Гриценко, Кирило Шеїн, ДмитрОст, Lxlalexlxl, Markverona. 

За результатом тематичного тижня підготовлено два випуски цікавих фактів про Молдову для проєкту «Чи ви знаєте», які розміщуються на головній сторінці української Вікіпедії. 

Дякуємо учасникам та учасницям кампанії за створення і покращення статей в українській Вікіпедії та поширення вільних знань українською мовою!

Дивіться також:

Опубліковано у Результати | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Незалежність Молдови, історичний центр Кишинева та радянський ультиматум Румунії: результати «Тижня Молдови» у Вікіпедії

  1. Сповіщення: Як провести тематичний тиждень у Вікіпедії та отримати підтримку від «Вікімедіа Україна» | Вікімедіа Україна

Залишити коментар