Вікіконференція 2021: що приховує новий логотип?

Щороку члени української вікіспільноти збираються на Вікіконференції — масштабній події, присвяченій Вікіпедії, її сестринським вікіпроєктам та вільним знанням. Цьогоріч ця конференція проходитиме водинадцяте. Розповідаємо про те, якими були конференції минулих років, чого чекати від Вікіконференції 2021 та що зашифровано у цьогорічному логотипі.

Конференції минулих років

Перша Вікіконференція проводилась у Львові 14—18 вересня 2011 року. Вона відбувалася рамках «Форуму видавців». У ній взяли участь близько 40 учасників, а сама конференція була поділена на 12 презентацій. Однією зі спеціальних тем першої Вікіконференції стало досягнення 300 тисяч статей в Українській Вікіпедії.

З 2011 року вікіконференції щороку проходили у різних містах України: тричі у Києві, двічі у Харкові та Львові, по разу у Вінниці та Херсоні. Традиційним атрибутом кожної конференції є логотип, який оновлюється кожного року. Деякі логотипи безпосередньо натякають на місце проведення події. Для прикладу, логотип Вікіконференції 2014 року, яка відбулася у Києві через пів року після подій Революції Гідності, було створено у вигляді Архангела Михаїла — покровителя Києва. 

У логотипі Вікіконференції 2017 року, яка відбувалася у Херсоні, поєднано зображення логотипу Вікіпедії та «херсонського кавуна».

Вікіконференція 2020 року, у зв’язку з пандемією COVID-19, була проведена у в онлайн-форматі. Більшість сесій конференції транслювались на YouTube-каналі «Вікімедіа Україна». Саме тому одним з елементів логотипу вікіконференції 2020 є комп’ютерний монітор.

Вікіконференція 2021

У 2021 році Вікіконференція пройде 2-3 жовтня у комбінованому форматі. Вона складатиметься з двох частин:

  • У суботу 2 жовтня конференція відбуватиметься повністю в онлайн-форматі.
  • У неділю 3 жовтня відбудуться вікізустрічі у чотирьох населених пунктах (Київ, Харків, Львів і Турбів Вінницької області).

Організатори можуть скасувати офлайн-події у деяких містах чи й повністю перенести конференцію в онлайн-формат, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться. 

Авторка логотипу 2021 року — Єлена Татьяна Кіш (користувачка CEllen), архітекторка і графічна дизайнерка, вікімедистка з Румунії та Франції.

«Ідея логотипу у тому, що усі охочі можуть приєднатися до Вікіконференції без географічних обмежень, адже до онлайн-частини можна долучитися з будь-якої точки України та з інших країн. Ця подія поєднає українську вікіспільноту — незалежно від географічного розташування, усі дороги ведуть до Вікіконференції», розповідає авторка.

Для участі у конференції обов’язкова попередня реєстрація, вона триває до 20 вересня включно. Участь безкоштовна, для учасників і учасниць вікізустрічей буде передбачене харчування. При реєстрації можна подати заявку на стипендію на проїзд та проживання.

Більше про Вікіконференцію 2021 читайте в анонсі.

Опубліковано у Історія, Конференції, Поточні події | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Вікіконференція 2021: що приховує новий логотип?

  1. Сповіщення: Дайджест новин «Вікімедіа Україна» за вересень—жовтень | Вікімедіа Україна

Залишити коментар