Нагороджуємо найактивніших користувачів «сестринських» вікіпроєктів у 2021 році

Вікіпедія — це не єдиний онлайн-ресурс, який був створений на технології «вікі», з метою розвитку і поширення вільних знань. У неї також є низка «сестринських» вікіпроєктів, найбільші з яких: Вікісловник, Вікіджерела, Вікіцитати, Вікіновини, Вікімандри та Вікіпідручник. У цих проєктах теж є українські мовні версії, над розвитком яких постійно працюють десятки волонтерів та волонтерок. 

Громадська організація «Вікімедіа Україна» допомагає спільнотам «сестринських» проєктів та різноманітними кампаніями заохочує їх розвиток. Зокрема, ми вирішили нагородити волонтерів і волонтерок, які були найактивнішими у 2021 році. Нагородами є пам’ятні сувеніри із символікою вікіпроєктів та сертифікати інтернет-магазинів.

Кількість відзначених найактивніших користувачів залежила від загальної активності кожного з проєктів. 

Загалом відзначили внески 15 користувачів та користувачок:

Вікісловник

  1. Albedo
  2. Павло Сарт
  3. Bicolino34

Вікіджерела

  1. Leh Palych
  2. Madvin
  3. Mahnka
  4. Balakun
  5. Arxivist
  6. Erik tavr

Вікіцитати

  1. Alice Redhotroof
  2. Сергій Липко
  3. Toriyamv

Вікімандри

  1. Mcoffsky

Вікіновини

  1. Melnikov v n

Вікіпідручник

  1. Renvoy

Одна з найактивніших редакторок Вікіцитат, користувачка Toriyamv, розповіла про свою мотивацію редагування сестринського вікіпроєкту: «Я працюю вчителем, навчаю інших і постійно навчаюсь сама. Мені дуже подобається отримувати нові знання про цікавих людей, а ще більше — ділитись отриманими знаннями з іншими. Вікіцитати — це спосіб розказати про історії успіху відомих людей зі всього світу!».

Користувач Renvoy, найактивніший редактор Вікіпідручника, теж розповів про свою мотивацію: «Деколи втомлюєшся від роботи у “великому проєкті”: хочеться щось поробити у просторі, де простіше знайти консенсус у користувачів чи виправити якусь глобальну помилку. Також робота у малих проєктах дає можливість легше отримати права адміністратора та навички адміністрування». 

«Захоплююсь проєктом [Вікіцитат] зі студентських років, проте кількість статей українською мовою була не дуже великою і різноманітною. Намагаюся своїм внеском надолужити “ґеп” [прогалину] щодо кількості і розміру статей, також створювати трендові і актуальні статті» — розповіла найактивніша редакторка Вікіцитат Alice Redhotroof.

Найактивніший редактор Вікіновин, користувач melnikov_v_n, дав пораду новачкам, які роздумують над тим, щоб долучитися до наповнення вікіпроєктів: «Це значно корисніше, ніж гаяти час на комп’ютерні ігри. У вас з’явиться можливість творити, залишити щось дійсно важливе після себе. Навіть на початку цивілізації люди залишали на скелях свої малюнки, які і сьогодні вивчають історики та археологи».

«Не страждати перфекціонізмом і не боятися зауважень адміністраторів (вони такі ж користувачі, а їх повноваження виконують переважно суто організаційні функції)» — радить користувач Balakun.

Нагороджуючи активних волонтерів та волонтерок ми хочемо нагадати, що розвивати вільні знання важливо не лише у Вікіпедії. Сподіваємося, ці відзнаки надихнуть більше людей розвивати «сестринські» вікіпроєкти.

Вітаємо переможців та дякуємо усім, хто минулого року долучився до наповнення «сестринських» вікіпроєктів!

Опубліковано у Результати | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Нагороджуємо найактивніших користувачів «сестринських» вікіпроєктів у 2021 році

  1. Сповіщення: Дайджест новин «Вікімедіа Україна» за лютий — березень 2022 року | Вікімедіа Україна

Залишити коментар