Дайджест новин від «Вікімедіа Україна» за листопад — грудень 2022 року

У останньому дайджесті новин 2022 року ГО «Вікімедіа Україна» розповідає про найцікавіші події, що минули, та актуальні можливості для української вікіспільноти під час війни.

Актуальні події та можливості

До 19 грудня триває голосування за звуковий логотип вікімедійного руху. Встигніть віддати свій голос та вирішити: як саме звучать усі знання людства. Сторінка голосування на Віксховищі.

До 20 грудня триває Конкурс наукових зображень 2022. Його мета — зібрати світлини та графічні матеріали, що документують світ науки. Сторінка конкурсу на Вікісховищі.

До 25 грудня триває зголошення до організаційного комітету Вікімарафону 2023. Детальніше читайте на сторінці за посиланням.

 Минулі події

До 24 листопада у Вікіпедії проходив марафон «Це зробила вона». Майже тридцять учасників та учасниць створили та поліпшили близько 440 енциклопедичних статей про видатних жінок, зокрема захисниць України. Детальніше про результати кампанії читайте у нашій статті.

До 25 листопада тривало публічне обговорення плану роботи ГО «Вікімедіа Україна» на 2023 рік. Чернетка плану доступна за посиланням.

​​До 30 листопада у Вікіпедії тривав Тиждень української мови та літератури. Детальніше про результати кампанії читайте у статті.

1 грудня представники «Вікімедіа Україна» Микола Козленко та Антон Процюк розповіли у Європейському парламенті про роботу української Вікіпедії під час війни та досвід протистояння дезінформації. Детальніше читайте за посиланням.

2 та 3 грудня у Бельгії також відбулася восьма «Велика брюссельська зустріч» (Big Fat Brussel Meeting VIII) з питань адвокації вільних знань, до якої теж долучилися вікімедійці з України.

До 5 грудня у Вікіпедії тривала щорічна акція «Свічка пам‘яті у Вікіпедії», приурочена до Дня пам’яті жертв голодоморів.

До 15 грудня проходив другий тур змагання «Зображення року». Його мета — відзначити найкращі роботи, завантажені на Вікісховище, котрі стали «вибраними» впродовж 2021 року. Результати голосування доступні за посиланням. Друге місце зайняла світлина з міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю», який підтримує «Вікімедіа Україна».

До 18 грудня у Вікіпедії тривав «Тиждень Григорія Сковороди», присвячений 300-річчю народження філософа. Сторінка кампанії у Вікіпедії.

Публікації «Вікімедіа Україна»

Міжнародні події та публікації

Опубліковано у Поточні події, Щомісячний дайджест | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар