Вікімарафон 2021 триватиме чотири дні

28–31 січня ГО «Вікімедіа Україна» вже увосьме запрошує до марафону з наповнення українськомовного розділу Вікіпедії рекордною кількістю нових статей. Участь можуть взяти всі охочі.

Долучитися до Вікімарафону можуть всі охочі з будь-якого куточку світу — для цього потрібно зареєструватися у Вікіпедії та написати нову статтю українською мовою. Всі створені в межах Вікімарафону статті мають відповідати правилам Вікіпедії: базуватись на надійних (авторитетних) джерелах інформації, посилатися на них і не містити плагіату. Також слід дотримуватися нейтральної точки зору та обирати теми, що відповідають критеріям значущості. Можна вибрати з запропонованих тем або знайти тему, якої ще бракує у Вікіпедії, самостійно.

30 січня 2004 року було започатковано українськомовний розділ Вікіпедії, який став найбільшою онлайн енциклопедією українською мовою. Вже 17 років Вікіпедія робить більш доступним різноманітне знання людства, надаючи потрібну інформацію швидко та без реклами. Вікімарафон — це нагода подякувати Вікіпедії за ті моменти, коли вона вам прислужилася, і підтримати її розвиток новими цікавими статтями.

Щоб допомогти зі створенням статей і відповісти на ваші запитання, організаційна команда Вікімарафону проведе вебінари і онлайн консультації за участі досвідчених вікіпедистів. Розклад вебінарів і деталі як долучитися на сторінці марафону: wikimarathon.org.ua

Долучайтеся до Вікімарафону та запрошуйте друзів. Розкажіть про вашу участь, використовуючи гештеґи #Вікімарафон#ЯпишуВікіпедію, а також долучайтесь до події у Facebook. Для усіх учасників передбачені сувеніри з логотипом Вікіпедії.

Нагадаємо, що у січні також були започатковані розділи Вікіпедії англійською мовою — з якого розпочалась Вікіпедія у 2001 році та кримськотатарська Вікіпедія — у 2008 році. Запрошуємо вікімарафонців створювати статті і в цих мовних розділах!

28 січня 2021 року об 11:00 в інформаційному агентстві «УНІАН» також відбудеться пресконференція ГО «Вікімедіа Україна», на якій буде анонсовано чотириденний Вікімарафон із написання статей до української Вікіпедії з нагоди її дня народження. Онлайн-трансляція розпочнеться об 11:00, 28 січня, і буде доступна за посиланням: https://www.unian.ua/static/press/live.

Див. також

Опубліковано у Анонси, Вікіпедійне, Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

1 Responses to Вікімарафон 2021 триватиме чотири дні

  1. Сповіщення: Вікіпедію українською творять вже 17 років. Приєднатися можна і зараз | Вікімедіа Україна

Залишити коментар